9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

5 interesanti fakti par miegu

 

Labs miegs ir viens no būtiskākajiem labas pašsajūtas avotiem, Tas nepieciešams ne tikai tādēļ, lai labi justos, bet arī tādēļ, lai labi izskatītos! Ja cilvēks nepietiekami guļ, tad dienas laikā nevar koncentrēties, viņš visu dienu žāvājas, kļūst viegli aizkaitināms, neapmierināts un kašķīgs, un tas, protams, atspoguļojas arī darbā un ģimenes dzīvē.

Lūk, daži fakti par miegu:

1. Ja guli uz labajiem sāniem, tu esi pedantisks un punktuāls cilvēks, kas visus lēmumus pieņem apdomīgi un nekur nesteidzas, bet prātīgi iet pretī saviem mērķiem.

2. Ja tu guli uz kreisajiem sāniem, tad esi komunikabls un visiem sniedz padomus., nebaidies riskēt un gribi pagūt pēc iespējas vairāk.

3. Ja guli kā jūras zvaigzne, tu esi cilvēks, uz kuru var paļauties un kuram lūgt pēc palīdzības, jo tu nekad neatteiksi un vienmēr steigsies palīgā.

4. Ja tu aizmiedz uz vēdera, tad esi diezgan skarba savos izteikumos, bieži kritizē arī sevi. Tu esi emocionāla un visu ņem pie sirds, tāpēc tev ir raksturīgas straujas garastāvokļa maiņas.

5. Miegā ir jāatpūšas visam tavam organismam, īpaši kuņģim, tāpēc nevajag to noslogot uz nakti. Pēdējai maltītei jābūt vismaz trim stundām pirms miega. Ja gadījumā ļoti gribas ēst, tad izdzer glāzi piena vai jogurta, jo tukšs vēders arī nav miega sabiedrotais. Tavs organisms izmisīgi prasīs ēst, un tas traucēs tev iemigt. 

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.