2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Forele ķiploku mērcē ar kartupeļiem

 

11

Sastāvdaļas (4 porcijām):

forele
kartupeļi
saldais krējums
ķiploki
milti
burkāni
sīpoli
sviests
augu eļļa
garšvielas (sāls, piparu maisījums, lauru lapas)

Lasi vēl:
12 mazi apzināšanas dzīves likumi, kas maina visu. Galvenais mērķis – skaidrība galvā
Pavisam vienkārši, sadzīviski skaidrojumi par tēmu – ”Attiecības – tas ir:”
Varbūt skarbi, bet no sirds! Pieci patiesas dzīves likumi

Pagatavošana:

Gatavojam mērci. Kastrolītī izkausējam sviestu. Dažas minūtes apcepam tajā ķiplokus, lai tie atdod savu aromātu. Pievienojam ēdamkaroti miltu, viegli apcepam un intensīvi maisot pievienojam saldo krējumu. Kad mērce sabiezēs pievienojiet mazliet vārīta ūdens un garšvielas: sāli, lauru lapas un piparu maisījumu. Uzvāriet, noņemiet no uguns un apsedziet ar vāku.
Tagad apcepam sarīvētus burkānus un sīpolus.
Kartupeļus sagriežam vidēja izmēra ripiņās. Liekam veidnē, pievienojam sāli, piparus, un mazliet augu eļļas. Virsū uz kartupeļiem liekam mazliet apsālītas zivis, uz zivīm burkānus ar sīpoliem un virsū uzliekam ķiploku mērci. Cepam zivi 40-45 minūtes 180 grādu temperatūrā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.