2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kādēļ kosmētika zaudē savu efektivitāti?

 

r2_iM92b0d86_orig_6fed0813

Pērkot jebkurus kosmētikas līdzekļus, mēs tomēr sagaidām acumirklīgu rezultātu, sevišķi, ja tie ir dārgi. Tomēr pat visdārgākā un rūpīgi izvēlētā kosmētika izrādās neefektīva un vēl vairāk, ādai nodara kaitējumu. Tādos gadījumos nav vērts vainot ražotājus, jo iemesli mēdz būt visdažādākie, raksta skaistumkopšanas servisa portāls Intensa.Pro.

 Aizsprostotās poras

Lietojot jebkādu kosmētiku, nepieciešams pārliecināties, ka āda ir attīrīta, jo pat visvienkāršākais losjons, paliekot uz ādas, aizsprosto poras, parādās aknes un pelēcīga āda. Rezultātā, lai cik efektīva nebūtu kosmētika, ja aktīvās sastāvdaļas spēj iekļūt caur aizsprostotajām porām, tā nedos vēlamo pozitīvo iedarbību. Tādēļ nevajadzētu regulāri lietot ādas lobošo skrubi.

Kosmētikas līdzeklim mainījies sastāvs

Iespējams, dažos līdzekļos iekļauti citi komponenti un nav paredzams, kā āda tos uztvers: labi vai parādīsies kairinājums un nieze. Piemēram, liekie aromatizētāji kosmētikas līdzekļa sastāvā var izraisīt ādas kairinājumu. Visvairāk šādam riskam pakļauta jutīga āda, tomēr alerģija var rasties jebkuram. Tādēļ, ja jums ir jutīga āda, vēl jo vairāk pamatīgi ir jāizpēta kosmētikas sastāvs.

Nepiemērota sezona

Dažādos gadalaikos ādai nepieciešama dažāda kopšana. Ziemā ādai nepieciešama aizsardzība pret salu un mitrināšanu. Bet vasarā – pret atsvaidzināšanu. Vējš, mitrums, saule, sals – tas viss atspoguļojas uz sejas. Tādēļ, atkarībā no gadalaika, nepieciešams izvēlēties arī atbilstošu kosmētiku.

Mainījies ādas tips

Visizplatītākais iemesls ir neefektīva kosmētika. Tauku dziedzeri ar gadiem mazina sekrēta izstrādi, bet ādas šūnām aizvien grūtāk aizturēt nepieciešamo mitrumu. Tieši tādēļ arī mainās ādas tips. Šādā gadījumā nepieciešama kosmetologa konsultācija, jānosaka ādas tips un jāizvēlas jauna kosmētika, kura būs piemērota izmainītajam ādas tipam.

Kosmētikai iztecējis termiņš

Jebkuram kosmētikas līdzeklim vai tas ir krēms vai tuša, ir savs derīguma termiņš, un, ja šis termiņš ir iztecējis, līdzeklis jāpārstāj lietot. Tāda kosmētika var kļūt ne tikai neefektīva, bet arī izraisīt alerģiju.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.