2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kārtība rada sirdsmieru

 

yj

Lietu pārpilnība mājās paātrina pulsu. Kad ir liela steiga vai kāda nepieciešamība, lielajā lietu pārpilnībā neko nevar atrast. Nervi ir uzvilkti, un ir apgrūtināta domāšana.

Milzīgā uzkopšanas vēlme stāvokli tikai pasliktina.

Nav veselīgi kontrolēt katra priekšmeta atrašanās vietu un zaudēt pacietību dabiskas dzīvošanas dēļ.
Zelta vidusceļš slēpjas standarta kārtībā. Tās uzturēšana nav nomācoša un apskaidro prātu. Kārtība rada sirdsmieru.

Kārtības radīšanai ne vienmēr ir nepieciešama papildu vieta. Daudz var paveikt, mainot savu attieksmi. Mājās ir svarīgi izvērtēt priekšmetus un apģērbu kritiski un regulāri. Neizmantotu apģērbu ir vērts nodot otrreizējai pārstrādei. Arī ar citiem gadalaikiem saistītus piederumus vajadzētu glabāt citā vietā, mainot garderobes saturu atbilstoši gadalaikam.

Pamat kārtībā katrai lietai ir sava vieta. Ja ir daudz lietu, ko tādējādi nevar sakārtot, ir nepieciešams padomāt, kur tās iederas un vai tās ir vajadzīgas? Ja tās ir nepieciešamas, bet nav vietas, ir jādomā, no kā varētu atteikties, lai tām atrastu vietu?
Kārtības uzturēšanā palīdz skapji un glabāšanas vietas, par kurām daudzi gādā pārāk maz. Skapjus ar pakaramajiem var aprīkot ar papildu stieņiem, palīdz arī plastmasas un kartona kastes ar vākiem, bet arī to glabāšanā ir ierobežota. Svarīgākais ir atgriezties pie galvenās domas — kas patiešām ir vajadzīgs? No kā var atteikties, lai pietiktu vietas glabāšanai?

Pamat kārtība piešķir mājās komfortu. Uzkopšanas dienas nekļūst neizturamas, un pēkšņi viesi nerada paniku. Svarīgi ir arī dalīt atbildību, uzturot kārtību mājās. Kad katram ir savs uzdevums, lietas vairs tik vienkārši nepaliek kur nu kurā.

Avots: Capture

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.