4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Efektīvi veidi kā novērst ledus kārtu no vējstikla jeb kā nesaldēt savas rokas no rītiem!

 

Winter frozen back car window, texture freezing ice glass background

Domājam, ka nevienam no mums nepatīk iesākt savu dienu tīrot nost ledus kārtu no automašīnas vējstikla. Tas pat ir kaitinoši, brīžos, kad kaut kur steidzies un nav laika šīm darbībām.

Protams, šo problēmu viegli var risināt ja ir garāža, kur automašīnu nakts laikā novietot, bet ne visiem ir šādas privilēģijas. Par laimi, ir daži vienkārši veidi, kurus vari izmēģināt un tādā veidā novērst ledus kārtu uz automašīnas vējstikla.

Izlasot šo rakstu uzzināsi, kā atrisināt šo problēmu un sākt savu dienu bez slikta garastāvokļa, nosalušām rokām un laika tērēšanas.

Kā novērst ledus kārtu uz vējstikla neizmantojot ķīmiju

1. Uz nakti pārklāj automašīnas vējstiklu ar pārsegu!

Tas ir vienkārši un efektīvi. Apsedzot automašīnas vējstiklu uz nakti, tu no rīta izvairīsieties no ledus kārtas uz tā. Šim nolūkam derēs dvielis, audums vai pat kartona gabals. Pārliecinies, ka izvēlētais pārsegs ir stingri piestiprināts pie vējstikla. Kā stiprinājumu vari izmantot automašīnas tīrīšanas slotiņas.

2. No rīta to rūpīgi noņem!

No rīta pārsegs jānoņem diezgan rūpīgi, jo tas var būt slapjš un to nevajadzētu novietot savā automašīnas bagāžniekā, pretējā gadījumā tas var radīt kaitējumu automašīnas salonam. Vari apsvērt iespēju izmantot ūdens necaurlaidīgu materiālu. Protams, noņemot pārsegu var būt vietas, kur ledus kārta ir izveidojusies, lai to novērstu uzmanīgi izmanto plastmasas skrāpi. Dažkārt to var izdarīt izmantojot automašīnas tīrīšanas slotiņas, jo ledus kārta var nebūt bieza.

Kā novērst ledus kārtu uz vējstikla izmantojot pašgatavotu līdzekli

1. Sastāvdaļas

Būs nepieciešams uz vienu aerosola pudeli ¾ baltā etiķa un ¼ ūdens, kā arī piltuve un marķieris, lai uz aerosola uzrakstītu atšķirības zīmi un tā atšķirtos no citiem produktiem, kas ir mājās.

2. Instrukcija

Vienkārši sajauci visas sastāvdaļas un to visu iepildi pudelē, un tavs mājās gatavotais līdzeklis ir gatavs. To ir nepieciešams izsmidzināt uz automašīnas vējstikla pirms nakts, lai ledus neliptu pie vējstikla. No rīta atliks vējstiklu notīrīt ar automašīnas tīrīšanas slotiņām un ledus būs nost.

Kā novērst ledus kārtu uz vējstikla

Ja neesi pārliecināts kā notīrīt ledus kārtu no vējstikla, tad tev jāzina kādi standarta rīki ir pieejami un kurus vislabāk izmantot.

1. Atbilstošā veikalā vari iegādāties pret ledus sķīdumu, kas mazinās ledus veidošanos uz automašīnas vējstikla, kā arī skrāpi, kas atbīda ledu no vējstikla.

2. Šo šķidrumu vienkārši izsmidzini uz automašīnas vējstikla, kur izveidojusies ledus kārta un mirkli uzgaidi. Ļauj tam iedarboties vismaz 1-2 minūtes un tad ar plastmasas skrāpi to atbīdi no vējstikla.

Izmēģini šos veidus un tie padarīs šo procesu vieglāku un efektīvāku, kā arī atvieglos tavu dienas sākumu.

 

Raksts sadarbībā ar: logo

Avots: enkivillage.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.