1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

7 veidi efektīvai snaudai un kā tā var palīdzēt darbam

Veselam
 

sieviete-snau

Amerikāņu žurnāla Inc. interneta vietne publicējusi grāmatas “Talanta kodekss” autora un personiskā snieguma uzlabošanas bloga autora Daniela Kojla ieteikumus spēku atjaunojošai snaudai.

Speciālists uzsver, ka viņa vecāki bijuši lieli snaudas meistari un, izrādās, bijuši krietni soli priekšā laikam. “Mēs dzīvojam snieguma uzlabošanas snaudas Zelta laikmetā: neirologi mums stāsta par ieguvumiem no pusdienas siestām; Silīcija ielejas uzņēmumi sacenšas savā starpā, kurš spēs izveidot stilīgākās istabas snauduļošanai. Snauda vairs nav tikai snauda – tā ir prasme.” Tālāk Daniels atklāj septiņus noteikumus labai spēka snaudai,” saka D.Kojls.

  • Novelciet kurpes. Ja snaudas laikā atstāsiet kurpes nenovilktas, tas būs tāpat kā vilkt peldēšanas tērpu dušā. Šādi jūs kvalitatīvāk ļausiet darboties zemapziņai un jutīsieties ērti.
  • Apgulieties horizontāli. Jā, kravas automašīnu šoferi un astronauti var snauduļot sēžot. Bet jūs neesat astronauts. Pat izgudrotājs Tomass Edisons, kurš bija darbaholiķis, kuram patika lielīties, ka viņš dienā guļ četras stundas, paklausīja šim noteikumam, notīrot savu darbagaldu un izstiepjoties uz tā kā čempions. Vēl jo vairāk – apguļoties jūs iemigsiet divreiz ātrāk nekā sēžot; tas ir mājiens ķermenim, kas saka: “Šis notiek pa īstam, vecīt!”.
  • Apsedzieties.Snauda palēnina vielmaiņu, tādēļ ķermenis dabiski jutīsieties vēsāk. Tāpēc jāizmanto sega, kas nav par smagu un nav par vieglu, bet ir vidēja biezuma. Tā ļaus ietīties, un jūs nejutīsities pārāk karsti vai auksti. Kā pēdējā iespēja ir apsegties ar kapučjaku.
  • Snaudiet 20-45 minūtes. Ja snaudu turpināsiet ilgāk, nokļūsiet tā saucamajā zombiju zonām – atrodoties tajā un pamostoties, jūs nejutīsities pilnībā pamodies vairākas stundas. Kamēr tas var būt labs pamats citiem jūs izjokot (“Hei, pārliksim pulksteņus uz priekšu, cepsim pankūkas un apmānīsim tēti, lai viņš padomātu, ka ir rīts.”), tas nepalīdzēs labam darba rezultātam pašam snauduļotājam.
  • Mēģiniet pasnaust pēc pusdienām. Spāņi to jau saprata jau sen: pēc pusdienām mūsu ķermenis atrodas dabiskā lejupslīdes ciklā. Pārstājiet pretoties un pieņemiet faktu, ka pēcpusdienas žāvas ir mirgojoša neona zīme, kas saka: laiks atlūzt!
  • Izvairieties no pamošanās trikiem.Mākslinieks Salvadors Dalī turēja savā rokā atslēgu, lai viņš varētu piecelties, kad tā nošķindēs pret grīdu. Tomēr tā ir traka ideja, ja vien neesat sirreālists un vēlaties uzgleznot daudz kūstošu pulksteņu. Šie paņēmieni tikai pamodinās jūs pirms tam, kad jūs nonāksiet pie labākā – īsa, dziļa miega cikla, kurš ilgst 20 līdz 45 minūtes. Tomēr uzlieciet telefonā vai pulkstenī rezerves zvanu pēc 45 minūtēm.
  • Nelielieties par to, cik izcila bija snauda.Pieņemiet to kā soli priekš sevis. Pārējie no mums tāpat redzēs jūsu žirgtumu.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.