7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Viegli padomi vienmēr tīrai mājai

 

gostinaya-stol-lyustra

Mēs visas nereti nogurstam no domām vien par mājas uzkopšanu. Tā vien šķiet, ka kā pēc burvju mājiena kāds vienā rāvienā izposta visu, ko vēl vakar tik rūpīgi tīrījām. Lai sevi lieki nekaitinātu, bet māju tomēr izdotos uzturēt labā kārtībā, iedalīsim darāmos darbus laika posmos.

Katru dienu saklājam gultu, mazgājam traukus un izlietni, tāpat notīrām galdu virsmas no drupačām, ievārījuma un visiem citiem maltīšu nospiedumiem. Atceramies iznest mistkasti. Izmazgājam un izkaram žāvēšanai vienu tūri netīrās veļas.

Katru nedēļu būtu vēlams notīrīt visas virsmas virtuvē un toletes, vannu, dušu, kā arī izlietnes. Notīrām visus spoguļus, lai svaigāks skats uz sevi un māju kopumā. Nomainām gultas veļu. Izslaukām un izmazgājam grīdas, kā arī izsūcam visus paklājus.

Katru mēnesi vajadzētu piekopt tādus mājas darbus, kā cepeškrāsns un mikroviļņu krāsns iztīrīšana. Atceramies iztīrīt arī ledusskapi. Turpinām ar atkritumu tvertnes dezinficēšanu. Svarīgi notīrīt visas lampas, rokturus, gaismu slēdžus.

Katru sezonu piekopsim virtuves un vannas istabas plauktu iztīrīšanu, tāpat kā logu un aizkaru notīrīšanu/izmazgāšanu. Noteikti vajadzētu izpurināt segas un spilvenus, ja iespējams – izskalot tos, lai nerastos putekļu ērcītes. Nobeigumā, sakārtojam drēbju skapi, nevajadzīgos apģērbus ziedojot.

Vadoties pēc šī vienkāršā plāna visi mājas darbi būs paveikti savā laikā un tava māja vienmēr būs perfektā kārtībā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.