15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

10 labākie Ošo padomi

 
Foto no oshoisyours.wordpress.com
Foto no oshoisyours.wordpress.com

Kāda starpība – kurš stiprāks, kurš gudrāks, kurš skaistāks, kurš bagātāks? Beigās taču tāpat svarīgi ir tikai tas, vai tu esi laimīgs cilvēks, vai nē.

Ošo mācību var salīdzināt ar haotisku mozaīku, kuru veido budisma, jogas, daoisma, grieķu filosofijas, sūfisma, Eiropas psiholoģijas, Tibetas tradīciju, kristietības, dzen, tantras un daudz citu garīgo mācību, kas savijas ar viņa paša uzskatiem. Ošo teicis, ka viņam nav noteiktas sistēmas, jo sistēmas būtībā ir mirušas, taču dzīvās mācības nepārtraukti mainās un pilnveidojas.

Viņa mācības priekšrocība slēpjas tajā, ka viņš nesniedz gatavas ātras atbildes uz visiem jautājumiem, bet gan piedāvā bagātīgu pamatu startam, lai meklētu savu ceļu un veidotu savu redzējumu.

10 labākie Ošo padomi

1. Cilvēks visu uztver tik nopietni, ka tas viņam kļūst par apgrūtinājumu. Iemācieties vairāk smieties. Manuprāt, smiekli ir tikpat svēti, kā lūgšana.

2. Katra darbība noved līdz rezultātam. Esiet uzmanīgi un vērojiet. Nobriedis cilvēks ir tas, kurš atradis sevi un sapratis, kas viņam ir pareizi vai nepareizi, labi vai slikti. Viņš to atklājis pats, tāpēc viņam ir lielākas priekšrocības attiecībā pret tiem, kuriem nav sava viedokļa.

3. Visi mēs esam unikāli. Nevienam nav tiesību norādīt, kas ir pareizi un kas – nepareizi. Dzīve ir eksperiments, kura gaitā mēs nosakām šos mainīgos jēdzienus ik dienas. Iespējams, jūs izdarīsit kaut ko nepareizu, taču, pateicoties tam, jūs gūsit milzu labumu.

4. Ir brīži, kad Dievs klauvē pie jūsu durvīm. Tas var notikt miljons veidos – caur sievieti, vīrieti, bērnu, ziedu, saulrietu un saullēktu… Esiet atvērti, lai to sadzirdētu.

5. Censties būt neparastam ir parasta vēlēšanās. Taču atbrīvoties un būt parastam – tas patiešām ir neparasti.

6. Dzīve ir mīklu un noslēpumu virkne. To nevar paredzēt vai prognozēt. Taču vienmēr atrodas tādi cilvēki, kuriem labāk patiktu dzīve bez noslēpumiem – līdz ar viņiem pazustu arī bailes, šaubas un trauksme.

7. Iesākumam sadzirdiet paši sevi. Iemācieties justies labi savā sabiedrībā. Kļūstiet tik laimīgs, ka jūs vairs neuztrauksities par to, vai kāds pie jums atnāks, vai ne. Jūs jau esat pilnīgi. Jūs negaidāt, vai kāds pieklauvēs pie jūsu durvīm. Jūs jau esat mājās. Ja kāds atnāks – lieliski. Neatnāks – arī labi. Tikai ar tādu attieksmi drīkst uzsākt attiecības.

8. Ja tu esi bagāts, nedomā par to. Ja esi nabags, neuztver savu nabadzību nopietni. Ja tu spēj dzīvot mierā, atceroties to, ka pasaule ir tikai teātris, tu būsi brīvs, ciešanas tevi neskars. Ciešanas rodas no nopietnas attieksmes pret dzīvi. Sāc attiekties pret dzīvi kā pret spēli, priecājies par to.

9. Drosme ir kustība nezināmā virzienā, neskatoties uz visām bailēm. Drosme ir baiļu neesamība. Bezbailība ienāk tur, kur jūs kļūstat arvien drosmīgāki. Taču sākumā atšķirība starp gļēvuli un drosminieku nemaz nav tik liela. Vienīgā starpība ir tajā, ka gļēvulis klausās savās bailēs un tām seko, taču drosminieks tās noliek malā un iet tālāk.

10. Jūs maināties katru mirkli. Jūs esat kā upe. Šodien tā tek vienā virzienā un laikapstākļos. Rīt – citos. Es ne reizi neesmu redzējis vienu un to pašu seju divreiz. Viss mainās. Nekas nestāv uz vietas. Lai to redzētu, vajag vērīgas acis. Pretējā gadījumā viss pārklājas putekļiem un noveco – liekas, ka viss jau bijis.

Klausieties apzinīgāk. Atmodiniet sevi.

Kad jūs jūtat, ka viss sāk apnikt, iesperiet sev kārtīgi. Sev, nevis citiem. Atveriet acis. Atmostieties. Klausieties vēlreiz.

 

veselam

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.