Mikroviļņu krāsns ir kļuvusi par būtisku virtuves daļu daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Bet jums jābūt uzmanīgam, ne visi izstrādājumi un materiāli ir piemēroti mikroviļņu krāsnīm.
No vienas puses, “gatavošana” mikroviļņu krāsnī, iespējams, ir vienkāršākā lieta, ko darīt virtuvē. No otras puses, tik populārās mikroviļņu krāsnis var būt bīstamas. Mēģinot atkārtoti uzsildīt noteiktus ēdienus vai materiālus, jūs varat gūt nepatīkamu pārsteigumu.
“Sprādzienbīstami” produkti
Gatavojot olas, jums jāizmanto klasiskā krāsns. Mikroviļņu krāsnī pastāv produkta plīsuma risks, jo ūdenim nav iespēju izplesties. Tas pats attiecas uz tomātiem un vīnogām. Šie produkti mikroviļņu krāsnī var pārsprāgt vai saplīst.
Šķidrumi
Šķidrumu sildīšana mikroviļņu krāsnī parasti ir nekaitīga, taču tāpat pastāv daži noteikumi. Biezus šķidrumus, piemēram, zupas, vajadzētu atkārtoti sildīt tikai ar vāku, lai izvairītos no šļakatām.
Metāls
Konteinerus, kas izgatavoti no metāla vai ar metāla detaļām, piemēram, galda piederumus, nedrīkst ievietot mikroviļņu krāsnī. Var rasties dzirksteles un tās var sabojāt ierīci.
Porcelāns un pipari
Jums nevajadzētu sildīt tēju skaistā porcelāna krūzē, kas mantota no vecmāmiņas. Ļoti bieži šāda veida porcelānam ir zelta vai sudraba mala – un tas nav piemērots mikroviļņu krāsnī. Mikroviļņu krāsni var ne tikai sabojāt, bet uz zelta vai sudraba maliņas var parādīties plīsumi.