11 C
Rīga
trešdien, aprīlis 21, 2021

Kā pareizi uzglabāt produktus saldētavā

22/03/2021
 

Pārtikas produktu ilglaicīga uzglabāšana saldētavā var nopietni ietekmēt to kvalitāti. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību tam, kādi produkti atrodas tavā saldētavā.

Saldēti ēdieni saldētavā nebojājas, tomēr tos tur nevar uzglabāt ilgstoši, jo ​​laika gaitā tie zaudē derīgās īpašības.

Gaļa

Saskaņā ar speciālistu ieteikumiem visilgāk saldētavā var uzglabāt cūkgaļu – līdz pat gadam. Vistas, tītara un liellopu gaļu – nedaudz mazāk, aptuveni deviņus mēnešus. Piemēram, malto gaļu vajadzētu izlietot četru mēnešu laikā. Jāmin, ka saldētavā uzglabāts produkts, kas iepriekš pakļauts termiskai apstrādei, ir jāizlieto iespējami īsā laikā.

Jūras veltes

Liesas zivis saldētavā var uzglabāt sešus mēnešus, bet treknas–uz pusi mazāk. Konservētu jūras produktu derīguma termiņš nedrīkst būt ilgāks par diviem mēnešiem.

Piena produkti

Sviestu saldētavā var turēt līdz deviņiem mēnešiem, bet pienu – ne ilgāk kā sešus mēnešus. Savukārt saldējums saldētavā uzglabājams līdz diviem mēnešiem, bet biezpiens – ne ilgāk kā mēnesi.

Dārzeņi un augļi

Saldēti dārzeņi saglabā vitamīnus, un tos saldētavā var uzglabāt pat 12 mēnešus. Augļus var uzglabāt tikpat ilgi. Vienīgais izņēmums ir citrusaugļi – tos vislabāk izlietot trīs mēnešu laikā pēc sasaldēšanas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!