1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

4. maijā aicina pacelt karogus un svinēt brīvību Baltā galdauta svētkos

 
Attēls: Publicitātes

Jau trešo gadu par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai tiek svinētiBaltā galdauta svētki. Ikviens 4.maijā aicināts svinēt cilvēka un valsts pamatvērtību – brīvību -, pacelt valsts karogu, pulcēties pie klāta galda, kavēties atmiņās par izšķirošajiem notikumiem 1990.gada maijā un nospraust nākotnes mērķus stiprākai Latvijai tās nākamajā simtgadē.

Mums ir viena lielā Brīvība – visai Latvijai, svēta un balta. Par to esam atbildīgi mēs visi, šīs zemes tauta.Un katram no mums pieder daļa no tās – personīga, savējā. Par to atbildīgs katrs pats, lai tā lielā nezustu vējā. 

Vai atbildība par Brīvību kāds spaidu darbs? Nē! Tas patīkams pienākums, ko veicot jutīsies ieguvis. Tāpat kā dārzs, kas priecē un pabaro, tāpēc, ka ravēji, laistīji un sargāji no kaitēkļiem. Tā darījām līdz šim, tā turpināsim rīt.

Jo Brīvība sargā mūs  –  mēs sargājam Brīvību.

Baltā galdauta svētkus cilvēki rada paši, uz tiem nākot ar savu cienastu, katrs pievieno galdā un kopīgajās sarunās savu devumu, kopīgi rada svētku sajūtu. Baltā galdauta svētki atgādina to, ka Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana bija rezultāts konkrētu cilvēku neatlaidīgai rīcībai, drosmei un uzdrīkstēšanās.

Attēls: Publicitātes

Lepojies ar svētkiem! Piesaki savu Baltā galdauta svētku norises vietu digitālajā kartē mājaslapā www.lv100.lv. Karte tapusi sadarbībā ar pasākumu platformu Kurp.es.

Lai iedvesmotu citus un saglabātu skaistas vēstures liecības par 4. maija svētkiem, ikviens svētku svinētājs aicināts dalīties ar foto un video stāstiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #LV100 un #brīvība

Līdz Latvijas valsts simtajai dzimšanas dienai atlikuši septiņi mēneši, un valsts simtgadei veltītie notikumi turpinās gan Latvijā, gan daudzviet pasaulē. Visu maija mēnesi turpināsim atzīmēt šo būtisko simtgades pieturzīmi ar plašu sporta, kultūras, izziņas notikumu klāstu, stiprinot un godinot mūsu cilvēku un valsts pamatvērtību – brīvību. Uzzini plašāk par Brīvības mēneša notikumiem www.lv100.lv/briviba

 

Autors: Deep White 20.04.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.