11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kaņepes Kultūras centrs aicina Rīgas iedzīvotājus ziedot simts lampas un stāstus

 

Gatavojoties “Staro Rīga 2018” festivālam, Kaņepes Kultūras centrs aicina Rīgas iedzīvotājus ziedot lampas instalācijas “Gaismas dārzs” tapšanai. Balstoties uz statistikas datiem par Rīgas iedzīvotāju vecumu, nacionalitāti un apkaimi, uz visu festivālu laiku Kaņepes Kultūras centra dārzā katra no izvietotajām simts lampām reprezentēs vienu Rīgas iedzīvotāju.

“Instalācijas “Gaismas dārzs” katra lampa būs unikāla un simbolizēs mazus pieminekļus, kas svin mūsu sabiedrības veidošanu un labklājību. To krāsas, formas un materiālu daudzveidība sniedz mums iespēju vienā instalācijā aplūkot tik dažādās Rīgas sabiedrības šķautnes. Mūsu galvenais mērķis ir vizualizēt pulcēšanās spēku un spēju radīt saikni starp cilvēkiem, radot gaismas instalāciju, kas krāšņos vienu no iecienītākajiem Rīgas dārziem visu “Staro Rīga” festivāla laiku,” skaidro projekta vadītāja Kristīne Liniņa. 

No uzstādīšanas brīža līdz festivāla “Staro Rīga” izskaņai, instalācija būs daļa no Kaņepes Kultūras centra dārza un tiks izgaismota līdz ar tumsas iestāšanos. Interesenti un iedzīvotāji varēs sekot līdzi ziedotajām lampām un to īpašnieku stāstiem, lietojot mirkļbirku #kkcgaismasdarzs. Lampu ziedošanai var pieteikt šeit(https://kkcanketa.typeform.com/to/C6DWq9).

Aplūkojot 2018. gada statistikas datus par Rīgas iedzīvotāju vecumu, apkaimēs dzīvojošo iedzīvotāju skaitu un nacionalitāti, katra ziedotā lampa pārstāvēs vienu Rīgas iedzīvotāju. Tā, piemēram, Purvciema apkaimi pārstāvēs deviņas lampas, Centra – septiņas, savukārt vislielākā pārstāvētā vecuma grupa būs iedzīvotāji vecumā no 35 līdz 60 gadiem. Statistikas dati tika iegūti no Centrālās statistikas pārvaldes publiskotās informācijas.

Projektu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un ir viena no festivāla “Staro Rīga 2018” norises vietām no 16. līdz 19. novembrim. Vairāk par “Staro Rīga 2018” festivālu var uzzināt mājaslapā Staroriga.lv

Kaņepes Kultūras centrs darbojas kopš 2012. gada, tā mērķis ir nodrošināt regulāru un augstvērtīgu kultūras notikumu norisi un pieejamību plašai auditorijai, kā arī veicināt jaunu un radošu ideju realizāciju. Centra rīkotajiem pasākumiem ir iespējams sekot sociālās tīklošanas vietnēs un mājaslapāKanepes.lv

Autors: Kaņepes Kultūras centrs

10.10.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.