0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Pasaules diabēta dienā Rīgas Centrāltirgū konsultēs par diabēta riskiem

 

Atzīmējot Pasaules diabēta dienu, Latvijas Diabēta federācija (LDF) šā gada 14. novembrī aicina iedzīvotājus uz informatīvo pasākumu Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Centrāltirgus ielā 3, k-3, no pl.14.00 līdz 17.00. Pasākuma laikā būs iespējams konsultēties ar speciālistiem, bez maksas noteikt savu holesterīna līmeni, kā arī saņemt kuponus bezmaksas cukura līmeņa pārbaudei.

Pasākumā būs pieejamas ārsta – endokrinologa un uztura speciālista konsultācijas par diabēta profilaksi un ārstēšanu, veselīgu uzturu un fiziskajām aktivitātēm. Tāpat ikviens interesents varēs bez maksas noteikt savu holesterīna līmeni un saņemt kuponus bezmaksas cukura līmeņa pārbaudei asinīs.

“Pasaules diabēta dienas tēma šogad ir “Diabēts un ģimene”. Latvijā ir vairāk nekā deviņdesmit tūkstoši cukura diabēta pacientu, un šī saslimšana skar ļoti daudzas ģimenes. Cukura diabēta diagnoze vieš izmaiņas ne tikai paša pacienta, bet arī viņa tuvinieku ikdienā, nesot daudzus jaunus izaicinājumus. Tāpēc šogad īpaši vēlamies izcelt ģimenes būtisko lomu diabēta ārstēšanā, aprūpē un profilaksē,” atzīmē LDF prezidente, endokrinoloģe Indra Štelmane. “Turklāt statistika liecina, ka katrs otrais pieaugušais pacients nezina, ka viņam ir diabēts. Tādēļ aicinām ikvienu regulāri pārbaudīt savu veselības stāvokli un noteikt savus diabēta riskus, kā arī mudināt ģimenes locekļus pārbaudīties!”

Savukārt Latvijas Bērnu un Jauniešu diabēta biedrība ielūdz uz pasākumu “Atpazīsti diabētu – izglāb dzīvību!”, kas notiks šā gada 17. novembrī, Kalnciema kvartāla tirgū, Kalnciema ielā 35, Rīgā, no pl.10.00 līdz 16.00. Tā laikā būs pieejamas uztura speciālista konsultācijas, dabīgo saldinātāju degustācijas un radošā atstarotāju darbnīca.

Diabēta izplatība visā pasaulē pieaug katru gadu, un ārsti atgādina, ka līdz pat 80% diabēta saslimšanas gadījumu ir iespējams novērst vai aizkavēt ar ēšanas paradumu  maiņu un fiziskām aktivitātēm. Vairāk informācijas par diabēta profilaksi un ārstēšanu šeit: www.diabets.lv

10.11.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.