0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Šovakar notiks nākamās simtgades pirmais koncerts (+VIDEO)

 

Šovakar plkst. 18.30 laukumā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas notiks nākamās simtgades pirmais koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”. Tajā uzstāsies Renārs Kaupers, grupa „Instrumenti”, Alise Joste, Evija Vēbere, Matīss Čudars, vokālā grupa „Cosmos”, Armands Birkens (ASV, „Čikāgas piecīši”), Miķelis Putniņš un citi mūziķi. Skanējumu kuplinās Garkalnes novada jauktais koris „Pa Saulei”. Ieeja bez maksas.

Mūziķi izpildīs 18 tautā iemīļotas latviešu dziesmas jaunā skanējumā – no „Turaidas Rozes” līdz „Pērkonam”, no „Jauna Mēness” līdz “Čikāgas piecīšiem”. Pēc koncerta radošās komandas domām, izvēlētais repertuārs ir spēcīgākais mīlas un degsmes apliecinājums, kura pamats radies 20. gs. 80. un 90. gados.

Video

Koncertā īpaša loma piešķirta kokam. Tas praktiski izmantots lielizmēra skatuves konstrukcijās, bet bērza tāss melnbaltā raksta motīvs iestrādāts mūziķu tērpos. Īpašie krekli, kurus radījuši starptautiski pazīstamie latviešu dizaineri „MAREUNROL’S”, ne tikai pusotru stundu sildīs māksliniekus, bet arī simboliski pārvērtīs viņus bērzu meijās. Tās saskaņā ar latviešu tradīciju rotās arhitekta Didža Jaunzema veidoto skatuvi – koka māju. 

Ieeja pasākuma teritorijā no plkst. 17.00. Koncerta tiešraide no plkst. 18.50 būs vērojama Latvijas Televīzijā. Plašāka informācija:www.milestibasvarda.lv

Saistībā ar pasākuma norisi no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot sabiedrisko transportu) Mūkusalas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim.

Sabiedriskais transports pirmdien, 19. novembrī, kursēs pēc brīvdienu saraksta. Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas kartes darba dienām, lūdzam ievērot, ka 19. novembrī braukšanas kartes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā.

Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+” ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem.

Pasākumā notiks filmēšana un fotografēšana, šie materiāli var tikt ievietoti sociālajos tīklos un citās publiskās vietnēs. Ja pret to iebilstat, lūdzam informēt pirms pasākuma.

Autors: Kultūras ministrija Foto: Toms Norde

19.11.2018.

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.