8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

 “Kidding zinātkāres klubs” aicina bērnus iejusties aktieru un režisoru lomā

 

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. novembrī, tirdzniecības centrā (t/c) Domina Shopping norisināsies “KIDDING Zinātkāres kluba” pasākums, kur šoreiz uzmanība vērsta reklāmu, multfilmu un video klipu tapšanas procesam. Gan bērniem, gan viņu vecākiem no plkst. 12.00 līdz 17.00 būs iespēja piedalīties kino lomu spēlēs, izbaudīt virtuālās realitātes burvību un pat filmēties īsmetrāžas filmā.

Abās pasākuma dienās bērni kopā ar vecākiem tiks laipni gaidīti centrālajā laukumā pie restorāna “Vairāk Saules”, kur reizi stundā norisināsies bērnu kino filmu un multfilmu lomu spēle. Bērni varēs gan iepazīt jau labi zināmus filmu un multfilmu varoņus, gan arī tos atdarināt.

Lai uzzinātu, kā filmās tiek savienoti dažādi sarežģīti attēli un filmu kadri, apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot, kādu efektu spēj radīt zaļais ekrāns, kuru nereti lieto attēlu un video fonā, veidojot filmas. Piemiņai par pieredzēto būs iespēja saņemt arī fotogrāfiju.Tāpat arī – gan lieli, gan mazi varēs izbaudīt virtuālās realitātes burvību.

Pasākumā tiks uzņemta arī īsmetrāžas filma, kur bērniem būs unikāla iespēja pierādīt arī savu aktiermeistarību. Ar apmeklētāju palīdzību tiks izveidots gan filmas scenārijs un sadalītas lomas, gan arī uzņemta filma un ierakstīta aizkadra balss. Procesa noslēgumā interesenti kopā ar pieredzējušu treneri ne vien kopīgiem spēkiem ķersies klāt montāžas darbiem, bet arī pievienos mākslinieciskus specefektus, lai rezultātu padarītu vēl iespaidīgāku.

Mūzikas mīļiem būs iespēja veidot video klipu, kur ar profesionāļu palīdzību tiks sagatavots video teksts, izvēlēta mūzika, kā arī pieredzējis video operators mācīs, kā uzņemt fotogrāfijas, video un izveidot gatavu klipu.

Lai iemūžinātu piedzīvojumiem un iespaidiem bagāto dienu un gūtu iespēju iejusties kino aktieru ādā, bērni un viņu vecāki tiks aicināti nofotografēties, izmantojot dažādus aksesuārus un kostīmus, uzreiz arī saņemot jautras bildes.

 “KIDDING Zinātkāres klubs” ir bezmaksas izglītojoši-izklaidējošu pasākumu sērija ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem, kas t/c Domina Shoppingnotiek reizi ceturksnī. Tā mērķis ir veicināt dažādu vecumu bērnu interesi par radošām nodarbēm, eksperimentiem un interaktīviem pašizpausmes veidiem, sniedzot iespēju bērniem pašiem aktīvi iesaistīties un gūt zināšanas. Pasākums notiks jau šajā nedēļas nogalē 25. novembrī no plkst. 12.00 līdz 17.00 pie restorāna “Vairāk Saules”.

24.11.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.