6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Latvijas dvēseles dziesmas koncertciklā “Iededz gaismu” Liepajā

 

Koncertcikls “Iededz gaismu” 2019. gadā turpinās ar apburoša “Trio Angelicus” koncertu “Latvijas dvēseles dziesmas” sestdien, 12. janvārī, plkst. 18.00 viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē, Liepājā.

2016. gada sākumā dibinātajā “Trio Angelicus” (Elīna Šimkus, Ieva Šablovska, Sondra Lejmalniece) apvienojas trīs iezīmīgi tembri: augsta sievietes balss, flautas dzidrais skanējums un arfas noslēpumainais valdzinājums. Šādā skaņu paletē izgaismojas arī latviešu kamermūzikai veltītā koncertprogramma “Latvijas dvēseles dziesmas”. Koncertā izskanēs Pētera Vaska ainavas ar putniem, Romualda Jermaka šūpuļdziesma jūrai, Maijas Einfeldes noktirne, kā arī Jura Karlsona Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Raimonda Paula un citu komponistu skaņdarbi, tostarp speciāli šai programmai radītie Selgas Mences un Vestarda Šimkus jaundarbi.

“Trio Angelicus” sastāvā ir trīs apburošas mūziķes – Elīna Šimkus (soprāns), Ieva Šablovska (arfa) un Sondra Lejmalniece (flauta).Elīna Šimkusir studējusi pie Margaritas Gruzdjevas Rīgā un ieguvusi maģistra grādu Norvēģijas Mūzikas akadēmijā Oslo. Senā mūzika, baroks un agrīnais klasicisms, kā arī itāļu bel cantoir tas, kurā viņa kā dziedātāja jūtas vislabāk. Viņas repertuārā ir vairāk nekā 35 lielformas skaņdarbu, iestudētas arī 16 operlomas. 2015. gadā nominēta Lielajai Mūzikas balvai “Par izcilu sniegumu”.

Ieva Šablovska Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) ieguvusi bakalaura grādus kokles un arfas spēlē, kā arī maģistra grādu mūzikā studiju programmā Kameransamblis. Viņa ir muzicējusi dažādu Latvijas orķestru, tai skaitā Liepājas simfoniskā orķestra sastāvos. Ieva ir “Trio Silk” dibinātāja un dalībniece. Kā soliste uzstājusies ar kamerorķestriem Sinfonietta Rīgaun Sinfonia Concertante. Šobrīd ir arfu grupas koncertmeistare Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī (LNSO) un kopš 2006. gada ir Kultūras un atpūtas centra “Imanta” kokļu ansambļa “Raksti” vadītāja.

Sondra Lejmalniecespēlē flautu kopš 10 gadu vecuma. 2008. gadā absolvējusi JVLMA, paralēli studijām Latvijā mācoties Luksemburgas konservatorijā. No 2004. līdz 2008. gadam piedalījusies starptautiskās meistarklasēs Luksemburgā. Piedalījusies dažādos projektos ar LNSO un 2013. gada oktobrī spēlējusi Ķīnā, Makao orķestrī. Šobrīd ir Latvijas Nacionālās operas orķestra mūziķe. Sondra ir koncertējusi dažādos kameransambļu sastāvos gan Latvijā, gan Luksemburgā. Kā soliste uzstājusies kopā ar Luksemburgas filharmonijas orķestri.

Koncertcikls “Iededz gaismu”gada tumšajos mēnešos aicina liepājniekus un pilsētas viesus iedegt gaismu kamermūzikas un džeza koncertos viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē.  Biļetes uz koncertciklu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.Koncertcikls rīkots sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi. Informatīvi atbalsta portāls dieviete.lv. Plašāka informācija www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/ViaCulturaLV, un facebook.com/ViaCulturaLV.

08.01.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.