1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Iesaisties diskusijā un uzzini vairāk par aknu aptaukošanās problēmu!

 

Aknu veselības problēmas pārsvarā tiek saistītas ar nesamērīgu alkohola patēriņu, taču diemžēl ir virkne vienkāršu ikdienas ieradumu, kas būtiski ietekmē mūsu dzīvesveidu un var izraisīt taukaino hepatozi jeb aknu aptaukošanos. Tuvojoties Pasaules aknu veselības dienai, BENU Aptieka rīko diskusiju Aknu aptaukošanās – iemesli, riski un profilakse, piedaloties veselības jomas speciālistiem. Diskusija būs skatāma tiešraidē, kā arī būs pieejama ikvienam interesentam ierakstā.

Aknu veselības problēmas kļūst arvien aktuālākas visā pasaulē, un arī Latvija nav izņēmums. Vidēji taukainā hepatoze jeb aknu aptaukošanās skar katru ceturto attīstīto valstu iedzīvotāju. Turklāt satraucoši ir tas, ka Latvijā jau 13 gadu vecumā liekais svars ir 14% zēnu un 9% meiteņu, un 70–80% jauniešu ar lieko svaru jau ir taukaino aknu slimība. Šie dati skaidri norāda, ka aknu veselības problēmas skar arvien jaunākus cilvēkus un var apdraudēt ikvienu. Tādēļ, tuvojoties Pasaules aknu veselības dienai, BENU Aptieka rīko tiešsaistes diskusiju, lai pārrunātu aknu veselības riskus Latvijā, aknu aptaukošanās problemātiku un sniegtu speciālistu padomus aknu veselībai un profilaksei.

Aknu veselībai un taukainajai hepatozei veltītajā diskusijā piedalīsies Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas vadītājs gastroenterologs Dr. med. Aleksejs Derovs, kas pastāstīs par taukainās hepatozes galvenajiem cēloņiem un sniegs padomus aknu veselībai un profilaksei. Savukārt Veselības Centra 4 ģimenes ārste Karīna Vernere sniegs ieskatu aknu veselības jautājumos un pirmo simptomu atpazīšanā, kā arī pastāstīs par nepieciešamajām analīzēm aknu veselības stāvokļa noteikšanai. BENU Aptiekas farmaceite Baiba Prinduleinformēs par aknu slimību ārstēšanai pieejamajiem un nepieciešamajiem medikamentiem, kā arī profilakses iespējām. Diskusiju vadīs Valdis Melderis.

BENU veselības un skaistuma akadēmijaslekciju cikla diskusija Aknu aptaukošanās – iemesli, riski un profilakse norisināsies šā gada 16. aprīlī plkst. 18.00 un būs pieejama ikvienam interesentam tiešsaistes tiešraidē BENU Aptiekas Facebook lapā.

Autors: Benu Aptieka

12.04.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.