0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ieskaties influenceru apmeklētajā pasākumā “Solis mākslā” par godu Huawei P30 Pro (+FOTO)

 

Sākumā bija māksla. Tad sekoja tehnoloģijas. Bet, kad māksla satiek tehnoloģijas, arī tu vari kļūt par mākslas sastāvdaļu, kā arī par pašu mākslinieku. 

HUAWEI Baltijas komandai ir izdevies atvest mājās pasaulē plašu popularitāti guvušo lietuviešu izcelsmes mākslinieku Tadao Cern.

        

Tadao ir guvis atpazīstamību ar gaisīgajām melno balonu instalācijām (Black Balloons).

Par godu HUAWEI P30 Pro pasākumam, mēs tiekamies maija pirmajās dienās Viļņā, kur mums ir iespēja apmeklēt Tadao izstādi Tsekh Galerijā.

Laicīgi ierodoties izstādē, mani pārņem mulsums, jo pirmajā brīdī šķiet ka fotogrāfu ir vairāk nekā apmeklētāju, taču pamazām zāle piepildās pilna ar viesiem. Runas paliek skaļākas un “burziņš” var sākties.

   

    

     

Izstādi atklāj pats mākslinieks, uzstājas HUAWEI mārketinga vadītāja un jaunais Baltijas direktors, kas uzsver, cik svarīgi uzņēmumam domāšanā ir būt vietējam (“Be local”). Viļņas izstādē šoreiz ir jaunums – melnos balonus mākslinieks ir nomainījis pret sudraba krāsas baloniem speciāli šim pasākumam. 

Savus ievadvārdus velta arī Baltijas influenceru grupa, kas izrādās, jau ir viesojušies izstādē iepriekšējā dienā un brīvā gaisotnē ir izbaudījuši, kā tas ir, būt par izstādes sastāvdaļu, kā arī veikuši profesionālas fotosesijas. Jaatzīmē ka šajā brīdī sajūtos mazliet sena, jo šķiet ka vidējais ietekmētāju vecums varētu būt tā ap 23.

Mediju pārstāvji un influenceri no Baltijas valstīm lielākā daļa ir ekipējušies ar jauno HUAWEI P30 Pro. Viņi tiek sadalīti mazās grupās un aicināti apmeklēt izstādi, būt par izstādes sastāvdaļu un tumsā bildēt instalācijas, izmantojot jauno viedtelefona P30 Pro kameru.

Speru savu soli mākslā un dodos iekšā bez liekām ilūzijām, pirms tam apzināti nepētījusi mākslinieka sociālos tīklus un nelasījusi aprakstus internetā. Ieejot paveras gara telpa, kas pilna ar regulāros attālumos izvietotiem lieliem sudraba krāsas baloniem piestiprinātiem pie zemes un gaisā.

    

Pirmajā brīdī pārsteidz vienkāršība un pārņem bērnišķīga sajūta, kas rada vēlmi paraustīt aiz auklas un parotaļāties ar piesietajiem baloniem, taču izstādes uzraudzes delikāti instruē, ka aiztikt neko nedrīkst, bet drīkst uzmanīgi pārvietoties pa balonu alejām. Un te nu katrs kļūst par mākslinieku, meklējot dažādus kadrus, uzņemot pašbildes, fotogrāfējot kolēģus un ķerot dažādus interesantus mirkļus. Atraktīvākie un brīvākie iemanās arī izdejot deju soļus starp balonu rindām. Kārtējo reizi pārliecināmies, ka viss vienkāršais ir efektīvs.

Arī HUAWEI pārstāvis ir pieejams, ja nepieciešama konsultācija par tehnoloģiskām lietām, kā labāk bildēt tumsā un izmantot viedtālruņa fotokameras priekšrocības. Instalācija pati par sevi netransformējas, taču apmeklētāji, kas tajā ir ieradušies veido savu zīmējumu un atstāj oriģinālus nospiedumus tvertajos fotomirkļos. 

Izvēlos būt novērotājos pozīcijā. Ārēji spilgtas personības lieliski iederas, un ja paspēj notvert mirkli, sanāk interesantas fotogrāfijas. Mirklī, kad izstādē iesoļo divi mazie rezgaļi ar saldējumiem rokās, liekas ka nekas labāks šai izstādei nav iedomājamas, ar adrenalīnu sekoju līdzi viņu mērķtiecīgai virzībai cauri visai balonu rindai turp un atpakaļ. Pastaiga beidzas mierīgi.

    

Izstāde būs apskatāma vēl divas nedēļas Viļņā Tsekh galerijā (Tsekh Gallery – Vytenio st. 6, Vilnius), darba laiks no pulksten 14.00 līdz 20.00. Ja tuvākajā laikā esi Viļņā, un esi izsalkusi pēc mākslas, iesaku aplūkot un mesties iekšā piedzīvojumā.

Autors: Vita Ozoliņa speciāli Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.