12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Muzeju nakts pasākumi šogad norisināsies 190 vietās visā Latvijā!

 

Muzeju nakts tēma šogad ir “Tālavas turētājs”, aicinot izcelt varonību Neatkarības kara cīņu simtgades atzīmēšanā.

Melbārde norādīja, ka šogad Rīgā muzeju naktī piedalīsies 69 kultūrvietas, kas ir par astoņām vietām mazāk nekā pērn. Līdzīgi kā pagājušajos gados, arī šogad Vidzeme solās būt aktīvākais reģions, kur pasākumus būs iespējams apmeklēt 41 vietā. Kurzemē savas durvis apmeklētājiem vērs 38 vietas, kas ir par sešām vietām vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tikmēr Latgalē Muzeju naktī atvērtas būs 28 vietas, taču Zemgalē – 14 vietas.

Ministre prognozēja, ka arī šogad Muzeju nakts pasākumu apmeklētāju skaits būs apmēram 200 000, jo muzeju apmeklētāju skaits ik gadu esot stabils. Melbārde gan piebilda, ka apmeklētāju skaitu ietekmē virkne dažādu faktoru, tostarp laikapstākļi.

Muzeju nakts tradīcija aizsākusies 1999.gadā Francijā. Pasākuma mērķis ir ar muzejiem arī iedzīvotājus, kas ikdienā tos neapmeklē. Ik gadu muzeju apmeklējumu veicinošajos pasākumos Latvijā iesaistās arvien lielāks muzeju skaits, tāpat Muzeju nakts aktivitātēs piedalās arī teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas un citi sabiedriskās dzīves veidotāji.

Muzeju nakts norisināsies 18.maijā!

Autors: nozare.lv

15.05.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.