1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Bērnu dienas festivāls jau rīt! Ieskaties pasākuma programmā

 

Bērnības baudīšana ar sportiskām, azartiskām, radošām un gardām aktivitātēm notiks jau rīt – 1. jūnijā – “Esena Pārdaugavas dārzos”, kur gaidāms Bērnu dienas festivāls. Ieeja un aktivitātes pasākumā bez maksas.

Sagaidot skolēnu vasaras brīvlaika sākšanos un atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” rīko skaistu, ģimenisku un prieka pilnu pasākumu – Bērnu dienas festivālu. Festivāls īpašs ar to, ka notiek dabā, kur neienāk pilsētas trokšņi un putekļi un kur katra ģimene var sarīkot savu īpašo pikniku zaļā, tīrā zālienā.

Pasākuma programma veidota tā, lai interesanti būtu gan ģimenes mazākajiem, gan lielākajiem bērniem! Pasākuma lieldraugs ir Rimi Bērniem, atbalsta Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

PASĀKUMA PROGRAMMA

Uz skatuves

Uz lielās skatuves gaidāmas dziesmas, dejas un daudz, daudz konkursu! Tāpat šeit notiks zinātniskie eksperimenti, ko vadīs zinātnes centra “AHHAA” speciālisti, un tiks ceptas vafeles Rimi Bērniem šefpavāra Normunda Baranovska vadībā. Priekšnesumu starplaikos zibenskonkursi ar vērtīgām un garšīgām balvām!

Nila Īles mūzikas studijas jauno perkusionistu grupa “Safara”. Skanīgs, košs un enerģētisks priekšnesums!

Aurēlija Beatrise Īle.Skaistās balss īpašniece Aurēlija uzstāsies kopā ar Nilu Īli un Maiju Sējāni-Īli.

Popgrupa “Nando”.Meiteņu popgrupa, kuras albums “Mamma mani apēdīs” ir guvis plašu atzinību klausītāju vidū.

Deju grupa “Soul Of Dance”. Krāšņi priekšnesumi no deju studijas, kurā iespējams apgūt daudzveidīgus deju virzienus.

Zinātnes centrs “AHHAA”.Ciemos ieradies zinātnes centrs “AHHAA” no Igaunijas! 

Gardo vafeļu darbnīca, ko vada Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis. Bez gardumiem ballīte nav iespējama!

Brīvais mikrofons.Iespēja ar savu priekšnesumu piedalīties ikvienam!

 

“Esena dārzu” teritorijā

“MAMMĀM UN TĒTIEM” darbnīcas: skaistuma salons, kur darināt ziedošas galvasrotas, kroņus no dabas materiāliem, salocīt cepuri no avīzes un rotāties ar hennas zīmējumiem.

Info centrā gaidāma momentloterija, pieteikšanās brīvajam mikrofonam un būs vieta mazuļa barošanai un aprūpei.

Turpat blakus arī gudrību zona, kur kopā ar Rīgas Stradiņa universitātes studentiem varēs apgūt pirmās palīdzības sniegšanu sev un draugam.

RIMI BĒRNIEM KLUBS: foto studija, gardo vafeļu darbnīca, sajūtu taka, spēļu un atpūtas zona.

 

Citas aktivitātes:

  • Zinātnes centra “AHHAA” zinātnes telts. Viena no aktivitātēm būs “Bernoulli” un stresa bumbas veidošana. Paralēli tai “AHHAA” centrs plāno dažādas aktivitātes ar burbuļiem.
  • “FRISO” rotaļu telts. Jaukas un radošas aktivitātes pašiem mazākajiem pasākuma apmeklētājiem!
  • “DIP DAP” velo čempionāts. Mazajiem riteņbraucējiem būs pēc iespējas ātrāk jānobrauc norādītā trasīte (~150 m gara) – trenēsim azartu.
  • “SOUL TAP” stepa deju meistarklase maziem un lieliem. Atklātās meistarklases zinošu pasniedzēju vadībā, lai ikviens varētu iemācīties skanošās dejas pamatsoļus. 
  • Radošā darbnīca kopā ar “ĢIMENES KARTI 3+”. Krūzīšu apgleznošana un piespraužu gatavošana.
  • “MILZU!” radošā virtuve. 12, 13 un 14 bērni tiks aicināti piedalīties “MILZU!” radošajā virtuvē, kur no dažādiem produktiem būs iespējams pagatavot gardas brokastis/uzkodas bērnu žūrijai, kas tiks izvēlēta uz vietas. 
  • “DRAKO” saldā stafete un fotostūris. “Drako” aicina visus bērnus iepazīt brīnumaino mākoņu pasauli, kur ierastās lietas mēdz apgriezties kājām gaisā, laimēt gardās sulu konfektes un citas balvas, piedaloties jautrā stafetē, kā arī nofotografēties gaisa balonā “Drako” mākoņu pasaulē!
  • “HASBRO” rotaļu zona ar “Beyblade”, “Nerf” un “Play-Doh”.Bērniem būs iespēja izmēģināt savu precizitāti, trāpot “Nerf” mērķos. Tāpat spraigs sacensību gars valdīs “Beyblade” čempionāta arēnā, kur labākajiem dāvināsim balvas. 
  • Prāta spēles kopā ar “BRAIN GAMES”. Varēs izspēlēt jau zināmas un iemācīties jaunas spēles. Gaidīts būs ikviens interesents – gan mazie, gan pieaugušie, lai kopā jautri pavadītu laiku.
  • Galda hokejs. Iespēja uzspēlēt galda hokeju, kas prasa ātras rokas un ātru domāšanu. Šeit nevar atļauties apstāties un prātot, ko nu lai iesāk.
  • “BOWLERO” brīvdabas boulings. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja spēlēt boulingu brīvā dabā. Savukārt paši mazākie varēs rotaļāties ar gaistošākām bumbām – lielajiem ziepju burbuļiem.
  • GAISMAS GALDU aktivitātes. Gaismu un sajūtu telts būs vieta, kur izmēģināt, izzināt un sajust! Lieliska iespēja spēlēties pie attīstošajiem aktivitātes dēļiem un gaismas un smilšu galdiem.
  • Sarunas par atbildību. “Mammu, tēti, gribu suni, gribu kaķi!”. Kas jāzina un jāprot arī mazajam dzīvnieka saimniekam, lai suns un kaķis nebūtu TIKAI rotaļlieta.
  • RĪGAS PAŠVALDĪBAS POLICIJAS spēle “Droša vasara”. Vecāku informēšana par jaunām tendencēm bērnu tiesību aizsardzībā. Policisti stāstīs par drošības noteikumiem interaktīvā veidā.
  • UGUNSDZĒSĒJU specializētā automašīna.Festivālā būs iespēja iepazīt ugunsdzēsēju specializēto automašīnu un iejusties ugunsdzēsēju ādā, piemērot formu.
  • Stafetes kopā ar ZEMESSARDZES 1. Rīgas brigādi.Militāra stila stafete bērniem, kas ļaus pārbaudīt savu atjautību, spēku un cīņassparu, apskatīt un pamēģināt karavīra ekipējumu.
  • #DODIEKSAtreniņi kopā ar spēkavīru DAINI ZĀĢERI. Iespēja izmēģināt savus spēkus ikvienam!
  • Skaties kino! Priecīga ziņa visiem draudzīgās suņumeitenes Lotes draugiem! Bērnu dienas festivālā būs iespēja noskatīties jauno animācijas filmu “Lote un pazudušie pūķi”. Skatīsimies arī Bērnu universitātes izglītojošos video.

 

Vēl “Esena dārzos”:

  • Ķiparu rotaļlaukums ar lielāko smilškasti Rīgā un lēkājamo spilvenu
  • “Esena dārzu” orientēšanās spēle “Kokotājs”
  • Velokarti lieliem un maziem
  • Makšķerēšana
  • Piknika vietas brīvai izmantošanai

Pasākumu organizē “Mammamuntetiem.lv”, lieldraugi: Rimi Bērniem un “Esena Pārdaugavas dārzi”. Atbalsta Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Pasākuma apdrošinātājs AAS “Balta”. Pasākums tiek filmēts un fotografēts, un materiāli var tikt izmantoti pasākuma atspoguļošanai.

Autors: Mammamuntetiem.lv

31.05.2019.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.