7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

“Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu” nāc un atbalsti Rozā lentītes dienu

 

Ilggadējās kampaņas “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu” ietvaros šo piektdien, 7.jūnijā, Arēnā Rīga tiks atzīmēta Rozā lentītes diena. Pasākumā būs iespēja nobaudīt ēdienus “Street Food” stendos, piedalīties sporta stafetēs, skaistuma darbnīcās un dažādās tematiskās aktivitātēs par ziedojumiem krūts vēža pacientu atbalstam. Šajā dienā rozā formastērpā savu pēdējo – 195. spēli Latvijas valstsvienības sastāvā aizvadīs arī ilggadējā kapteine Gunta Baško.

Pasākumi 7. jūnijā Arēna Rīga teritorijā sāksies jau no plkst. 17.30, kur ikviens būs laipni gaidīts baudīt ēdienus “Street Food” stendos un kopā ar draugiem vai ģimeni piedalīties dažādās sporta stafetēs! Tikmēr Arēna Rīga iekštelpās varēs iegūt Rozā lentītes dienai pieskaņotu grimu, matu sakārtojumu, nagu lakojumu vai hennas zīmējumu kādā no skaistuma darbnīcām. Visas aktivitātes pasākumā būs par ziedojumiem krūts vēža pacientu atbalstam.

Plkst. 19.30 Arēnā Rīga sāksies Rozā lentītes basketbola spēle starp Latvijas un Turcijas sieviešu valstsvienību. Šogad Latvijas Basketbola savienība pulcēs skatītājus arī vēl kādā īpašā notikumā – savu pēdējo spēli Latvijas valstsvienības sastāvā aizvadīs ilggadējā kapteine Gunta Baško. Spēles starplaikos gaidāmas arī dažādas iesaistošas aktivitātes un Latvijā iecienītu mūziķu priekšnesumi.

Kampaņas“Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu”mērķis ir aicināt sievietes rūpēties par savu veselību, izmantojot valsts apmaksātāskrūtsmamogrāfijaspārbaudes,un izglītot par agrīnas diagnostikas nozīmi krūts vēža ārstēšanā.Šogad ar kampaņu tiek uzsvērta personalizēta pieeja krūts vēža ārstēšanai.

Kampaņu “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!” jau devīto gadu organizē Latvijas Basketbola savienība un Latvijas sieviešu volontieru biedrība “VITA”. Seko līdzi kampaņas aktivitātēm facebook.

Autors: VITA

06.06.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.