-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

“Šerloka Holmsa dzimšanas diena” pirmo reizi nosvinēta vasarā (+FOTO)

 

20.jūlijā notika pirmais vasaras pasākums viskrāšņāko Rīgas svētku “Šerloka Holmsa dzimšanas dienas” astoņu gadu vēsturē. Organizatori šo notikumu pieskaņoja divu vispopulārāko dižā detektīva lomas atveidotāju – Vasīlija Ļivanova un Benedikta Kamberbača – dzimšanas dienai. Svētku pasākumu galvenā norises vieta bija Baltic Beach Hotel pludmales komplekss jūras krastā. 

Galerija

“Kā jau mēs gaidījām, svētki bija krāšņi, jautri, ar neatkārtojamu atmosfēru: mūsu valsts joprojām ir pirmā un vienīgā, kur tik plaši tiek svinēta pasaulē vispopulārākā literārā varoņa dzimšanas diena. Mēs esam pateicīgi visiem, kas atbalsta kostīmkarnevāla ideju – pateicoties drosmīgiem un radoši noskaņotiem viesiem un svētku dalībniekiem, šis pasākums katru gadu ir unikāls un interesē cilvēkus dažādās pasaules malās. Šogad svētkos piedalījās viesi no ASV, Lielbritānijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Krievijas un Zviedrijas, par skatītājiem kļuva simtiem tūristu, kā arī Rīgas un Jūrmalas iedzīvotāju. Starp citu, lielu sveicienu mūs pasākumam nodeva arī Vasīlijs Ļivanovs – atbildot uz mūsu apsveikumu dzimšanas dienā, aktieris novēlēja veiksmi un panākumus visiem pasākuma dalībniekiem un organizatoriem,” pastāstīja svētku līdzorganizatore, mārketinga aģentūras PR LĪNIJA direktore Irēna Drozdova. 

“Šerloka Holmsa dzimšanas dienas” pirmā vasaras sesija sākās ar kopīgu kostīmos tērptu viesu braucienu stilizētā “holmsvagonā” no Rīgas līdz Dzintaru stacijai. Savukārt tradicionālais gājiens brašo Samba de Riga bundzinieku un svētku galvenā “Holmsa” Gidona Grīnberga vijoles pavadībā pirmo reizi notika Jomas ielā. 

Konkursā par labākajiem tērpiem un tēliem piedalījās desmitiem dažāda vecuma dalībnieku. Autoritatīvajā svētku žūrijā darbojās PNB Banka valdes loceklis Olivers Bramvels (Oliver Bramwell), viesnīcas Baltic Beach hotel ģenerālmenedžeris Marko Hitonens (Marko Hytonen), zīmola Anna Led dizainere Anna Ledskalniņa, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra aktrise Nataļja Živeca, tērpu dizainere Maira Miķeļsone un žurnāla Riga Thiss Week galvenais redaktors Rodions Šehovcovs. Žūrijai nebija viegli noteikt uzvarētājus, taču pēc vētrainām diskusijām svētku partneru – šokolādes fabrikas Pobeda, viesnīcas Baltic Beach hotel, mūzikas festivāla Laima Rendezvous Jūrmala un Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra – sarūpētās balvas atrada savus īpašniekus. 

Ar to vēl dāvanas nebeidzās: muzikālu sveicienu no Laimas Vaikules nodeva jaunais, talantīgais dziedātājs Toms Antons, kas izpildīja leģendāro Raimonda Paula un Iļjas Rezņika dziesmu “Šerloks Holmss” no Laimas repertuāra. 

Par godu svētkiem Jūrmalas pilsētas muzejs pašā pludmalē prezentēja unikālu ekspozīciju, kas stāsta par kūrorta vēsturi un demonstrē unikālus, krājumos iekļautus eksponātus. Te bija aplūkojami Jūrmalas iedzīvotāju pludmales atpūtas piederumi, sadzīves priekšmeti un tērpi no XX gs. sākuma / beigām. 

Augstu profesionālismu un radošumu parādīja mākslas skolas POETIKA stilisti un body-art mākslinieks Deniss Fiksmans (Dennis Fixman, Zviedrija) – ar grima un akvagrima palīdzību ikviens interesents varēja “apģērbties” atbilstoši XX gs. sākuma pludmales modei. 

Ne mazāku sajūsmu raisīja kinogrima meistares Zanes Žilinskas darbs – viņa meistarīgi pārvērta pasākuma viesi par Holmsu, kas kādā no stāstiem bija nogrimējies kā večuks. 

Tāpat svētku viesi varēja nobaudīt cienastu “no Berimora” no Baltic Beach hotel radošās ēdienkartes, piemērīt tērpus no “Hadson garderobe” garderobes, nofotografēties laikmeta stilā no salona VISS Antīkais, kā arī improvizētā retro fotosalonā “Pie Bertiljona”, kas bija izvietojies pašā jūras krastā. Tāpat par pamanāmu svētku dekorāciju kļuva lielie burti HOLMES no kompānijas Ceros un unikāla smilšu skulptūra, kuru par godu pasākumam bija izveidojis mākslinieks Aleksejs Mitrofanovs un kura joprojām rotā Majoru pludmali. 

Svētkus nemainīgi vadīja Edmunds Kaševskis, kas bija pārtapis par slavenā detektīva draugu – eleganto Vatsonu. Par pasākuma muzikālo noformējumu kļuva– mūziķa un Latvijas funk/fusion kolektīva FunCOOLio vadītāja Denisa Fanka (Deniss Funk) DJ autora sets uz platēm. 

Svētku organizatori: mārketinga aģentūra PR LĪNIJA un biedrība „Holmes&Co”. 

Šerloka Holmsa dzimšanas diena ir ikgadējs kostīmfestivāls, kas pulcē lielu skaitu Holmsa stāstu cienītāju ar mērķi doties krāšņā gājienā pa pilsētas centru un piedalīties dažādos tematiskajos pasākumos. Visi galvenie pasākumi svētku viesiem ir bez maksas. Galvenais nosacījums– kostīms Artūra Konana Doila varoņu stilā un svētku noskaņojums visai dienai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.