2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Imanta Ziedoņa muzejs izsludina  muzeja programmu “Murjāņu vasara”  (+FOTO)

 

Šovasar, līdz Ziedoņa muzeja sezonas noslēgumam septembra beigās, paredzēti vairāki notikumi, kas apvieno izklaidi un izglītošanos. Ziedoņa muzejs izsludina muzeja programmu “Murjāņu vasara”, kuras ietvaros ikviens interesents aicināts piedalīties ģimeņu dienās, brīvdabas kino vakaros, grupu ekskursijās un citos pasākumos Imanta Ziedoņa vasarnīcā “Dzirnakmeņi”. 

Jau ceturto sezonu augusta piektdienu vakaros Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos pagalmā nodzisīs gaisma un uz brīvdabas kino ekrāna atdzīvosies latviešu kino tēli. Ziedoņa muzeja klusā  burvība un kino mākslas piedzīvošana ir tradīcija, kas ik gadu notiek sadarbībā ar “Latvijas Kinematogrāfistu savienību”. Sākot ar 2. augustu sešus piektdienu vakarus pēc kārtas Imanta Ziedoņa muzejā “Dzirnakmeņi” varēs redzēt tādas latviešu filmas kā “Kaza kāpa debesīs”, “7 miljardi gadu pirms pasaules gala”, “Zorjana Horobraja”, “Laika tilti”, “Ilmārs Blumbergs” un “Savējie sapratīs. Astoņdesmitie”. Pirms katra brīvdabas kino seansa paredzēta ievadsaruna ar filmu režisoriem Jāni Ābeli, Elitu Kļaviņu, Kristīni Briedi un citiem. “Murjāņos ir tik ieinteresēti, zinātkāri un emocionāli atsaucīgi saimnieki un skatītāji, ka latviešu filmu autori, kuri šeit pabijuši ar savām filmām, vienmēr  labprāt atgriežas. Atgriežas nevis lai formāli reklamētu savu paveikto, bet gan lai ienirtu dziļās, nesteidzīgās sarunās ar auditoriju – par mākslu, dzīvi, sevi pašu un mums visiem. Un katrā seansā kaut kur tepat līdzās sajūtams arī spurainais dzejnieks, kurš tieši tāpat citiem  mācīja lielo cilvēcisko attiecību brīnumu – sarunāties un sajust. Sarunas un sajūtas ir arī  šī gada filmu programmas kods – no jauna autora emocionāla pirmās mīlestības redzējuma līdz iejūtīgam mūsdienu lauku realitātes vērojumam, līdz personībām, kuras bruģējušas mūsu kultūras ceļu ar savām brīvības alkām, poētisku viedumu, laikmetīgi asu otas triepienu un notīs ietērptu latvisko kodu,” stāsta “Nacionālā kino centra” kinospeciāliste Ieva Pitruka.

Galerija

Par tradīciju Ziedoņa muzejā kļuvuši arī ģimeņu dienu pasākumi, kas šovasar norisināsies 27. jūlijā un 24. augustā. Šogad ģimeņu dienu programmā paredzēts neliels pārgājiens ar pārsteidzošu galamērķi, muzeja programmas iepazīšana un ekskursija, kā arī radošās darbnīcas, gan lieliem, gan maziem ģimeņu dienu apmeklētājiem. Ģimenes aicinātas jau no plkst. 12.00 ierasties Murjāņos, līdzi ņemot groziņus un vēlmi kopīgi pavadīt dienu svaigā gaisā. 

Ziedoņa muzeja darbības pamatprincips ir Imanta Ziedoņa vēlēšanās: “Es gribu muzeju kā mūzu māju, kur cilvēki nāk pavadīt laiku attīstībā, jēgpilnās sarunās un jaunradot.” Sekojot šai Imanta Ziedoņa vēlmei izveidota muzeja programma, kas šobrīd, muzeja trešajā darbības sezonā, pieejama arī angļu valodā, kas ļauj ikvienam ārvalstu viesim piedzīvot un sajust “Dzirnakmeņu” burvību klātienē. Ikdienā muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no trešdienas līdz svētdienai. Vairāk informācijas par kino vakariem, ģimeņu dienām un muzeja apmeklējumiem iespējams atrast Imanta Ziedoņa muzeja sociālo mediju profilos un mājas lapā.

Autors: Imanta Ziedoņa muzejs

24.07.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.