8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kino ciklā “Desmit izcili ceļojumi” – “Mis Saulstariņš” 

 

17. septembrī ar režisoru Valērijas Ferisas un Džonatana Deitona komēdiju “Mis Saulstariņš” (Little Miss Sunshine) turpināsies kino cikls “Desmit izcili ceļojumi”, ko līdz gada beigām piedāvā kinoteātris “Splendid Palace” sadarbībā ar pilna servisa līzinga un auto nomas uzņēmumu AVIS. Šoreiz seansa līdzbraucēji būs aktieri ar teātra, kino un autobraucēja pieredzi Agnese Zeltiņa un Māris Bezmers.

Šī ģimene ir neparasta. Mamma ir pārstrādājusies, tētis attīsta veiksminieku programmas biznesu, vectētiņš aizrautīgi lieto narkotikas, vecākais brālis lasa Nīči un ir pārliecināts, ka kļūs par pilotu, bet krusttēvs ir pašnāvnieciski noskaņots gejs. Ģimeni ar jūsmīgu ziņu pārsteidz jaunākā meita Olīvija – viņa izturējusi atlasi meiteņu skaistuma un talantu konkursam, kas notiks Kalifornijā. Kaut arī finansiālie apstākļi ir spiedīgi, visi vienojas, ka Olīvijas sapnis jāatbalsta, un savā vecajā, dzeltenajā Volkswagen mikroautobusā dodas 800 jūdzes garā un pārpratumiem pilnā ceļā. Par laimi, viņiem visiem ir veselīga humora izjūta.

2006. gadā tapušās filmas režisori ir laulāts pāris, slaveni reklāmas un mūzikas klipu veidotāji Valērija Ferisa un Džonatans Deitons, kuriem “Mis Saulstariņš” kļuva par reibinoši veiksmīgu debiju kino. Šī mazbudžeta filma kļuva par publikas hītu un bija ne tikai komerciāli veiksmīga, bet nopelnīja arī divas Oskara statuetes un ir iegājusi kino vēsturē ar savu sirsnīgi smeldzīgo un humorpilno vēstījuma manieri. Šajā ceļojumā dodas burvīgs aktieru ansamblis – Abigeila Breslina, Alans Ārkins, Tonija Kolete, Stīvs Karels u. c. Savukārt viņu braucamrīks – 20. gadsimta 60. gados īpaši populārais Volkswagen T2 – ir plašāk pazīstams ar iesauku “hipiju buss”.

“Filmu pirmoreiz noskatījos tūlīt pēc iznākšanas 2006. gadā un biju absolūtā sajūsmā! Pa ceļam filmas galvenajiem varoņiem, Hūveru ģimenei, jātiek galā ar sagrautiem sapņiem, salūzušu VW hipiju busu un citām likstām, kas vainagojas ar neiedomājamu mīļotās meitas iznācienu konkursā. Filma ir aizkustinoši komiska, smeldzīgi traģiska un ironiska vienlaikus,” saka aktrise Agnese Zeltiņa.

Turpmākajos seansos ciklā “Desmit izcili ceļojumi” līdz gada beigām būs skatāmas arī tādas filmas kā “Trakais Pjero” (Pierrot le Fou, rež. Žans Liks Godārs), “Parīze. Teksasa” (Paris, Texas, rež. Vims Venderss) un “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” (rež. Jānis Streičs).  

Jaunajā sezonā par īpašu pārsteigumu parūpējies Rīgas Motormuzejs, kas pirms katra seansa ļaus klātienē aplūkot kādu īpašu retro auto modeli.

Autors: Splendid Palace

12.09.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.