2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kas īsti ir Kangoo Jumps?

 

Kangoo Jumps ir augstas intensitātes dinamiska un atraktīva nodarbība amortizējošos zābakos mūzikas pavadījumā. Ar šo sporta aktivitāti jau vairāk kā divus gadus nodarbojas Kangoo Jumps trenere un sporta entuziaste, arī gaisa akrobāte un juriste Ieva Brante.

Šis fiziskās attīstības sporta veids Latvijā ieviests nesen, par to detalizētāk aicinājām pastāstīt Kangoo Jumps instruktori Ievu Branti. 

Kas īsti ir Kangoo Jumps?

Kangoo Jumps nodarbības nav tikai lēkāšana, bet arī augstas intensitātes, atraktīvs treniņš, kas stiprina muskulatūru, sirds un asinsvadu sistēmu, uzlabo stāju un kustību koordināciju, kā arī palīdz samazināt svaru. Kā jau jebkuram treniņam, arī Kangoo Jumps treniņiem ir svarīga regularitāte un darbs ar sevi. 

Kā notiek nodarbības un kam tās ir paredzētas?

Kangoo nodarbībām nav vecuma vai sagatavotības ierobežojumu, taču tās nav ieteicamas cilvēkiem ar kakla spondilozi un mugurkaula diska trūcēm. Treniņi parasti ilgst 1h. Lēkā ne tikai sievietes, arī vīrieši. Tiesa gan, viņi gan mazāk apmeklē nodarbības, taču pieņēmums, ka Kangoo ir domāts tikai sievietēm ir kļūdains. 

Vai Kangoo Jumps nav traumatisks?

Kangoo Jumps “noslēpums” ir amortizējošos zābakos, jo to svars ir tikai divi kilogrami. Tie slodzes laikā par 80% pasargā locītavas (potītes, ceļus, mugurkaulu) no triecieniem. Slodze tiek dota pakāpeniski un ikviens var kontrolēt, cik enerģiski un stipri grib vai var lēkāt un kustēties. 

Kā sagatavoties Kangoo nodarbībai?

Pirms Kangoo treniņa ir vēlams neēst 2-3 stundas. Uz treniņu līdzi obligāti ir jāņem ūdens, garās zeķes, matu gumija, kā arī mazs dvielītis sviedru noslaucīšanai.

Kāpēc izvēlēties Kangoo Jumps?

Kangoo nav tikai treniņš, tā ir iespēja satikt aktīvus un pozitīvus cilvēkus un gūt papildu enerģiju ikdienā! Ja arī diena nav izdevusies, ar Kangoo Jumps tā vienmēr būs forša. Sportot ir veselīgi, bet ar Kangoo ir arī smaidīgi.

Papildu informācija:

Veselīga dzīvesveida dienas ietvaros 5.oktobrī pulksten 15.05 Vērmanes dārzā, veselīga dzīvesveida entuziaste Ieva Brante iepazīstinās ar Kangoo jumps!

Tāpat Veselīga dzīvesveida dienā gan lieliem, gan maziem visas dienas garumā būs iespēja veikt BEZMAKSAS veselības mērījumus un saņemt veselības speciālistu konsultācijas, kā arī piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs un meistarklasēs. 

Pasākuma ietvaros muzikāli priekšnesumi, dejas, konkursi un dāvanas! Par pozitīvu noskaņojumu rūpēsies pasākuma īpašie viesi – ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs grupa “Oranžās brīvdienas”, ar aizraujošiem eksperimentiem pārsteigs izklaides un izglītības centrs “Zili Brīnumi”, mūsdienu ritmos varēs izkustēties kopā ar deju studiju “Kaprīze”, Edgars Getmančuks demonstrēs žonglēšanas māku ar svaru bumbām, un daudzi citi.

02.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.