14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Drīzumā norisināsies veselības un fitnesa diena senioriem “Vingro prātīgi. Vingro sev”

 

 

Svētdien, 6. oktobrī, no plkst. 11.00 Elektrum Olimpiskajā centrā norisināsies veselības un fitnesa diena senioriem “Vingro prātīgi. Vingro sev”. Pieteikties bezmaksas jogas, veselības vingrošanas, ūdens aerobikas un peldēšanas nodarbībām var www.peldet.lv .

“Pasākuma mērķis ir veicināt un iedrošināt rīdziniekus no 50 gadu vecuma savā ikdienā iekļaut veselīga dzīves veida aktivitātes. Nereti vecvecāki pavada mazbērnus uz fiziskās aktivitātes nodarbībām, piemēram, peldētapmācību, tāpēc pasākuma laikā aicināsim laiku, ko jāpavada, gaidot mazo, veltīt savai veselībai. Nodarbības peldbaseinā nostiprina veselību un imunitāti, labvēlīgi ietekmē asinsrites sistēmu un elpošanu,” stāsta pasākuma rīkotāja, biedrības “Peldēt droši” dibinātāja Zane Grundiņa-Arāja.

Nodarbību laikā pieredzējušu treneru uzraudzībā tiks apgūti dažādi vispārattīstoši, saudzīgi un ārstnieciski vingrojumi, kas nostiprina galvenās ķermeņa muskuļu grupas, stabilizē locītavas un mazina muskuļu disbalansu, uzlabo muguras muskulatūras stāvokli un kopējo pašsajūtu. Pasākuma laikā treneri interesentiem sniegs individuālas konsultācijas. 

Peldēšana ir visieteicamākā fiziskā aktivitāte senioriem, jo tā netraumē locītavas un mugurkaulu. Peldēšanas laikā mugurkauls ūdens cēlējspēka ietekmē iztaisnojas, un tādējādi tiek samazināts spiediens uz mugurkaula starpskriemeļu diskiem. Regulāri peldot, uzlabojas vielmaiņa, elpošanas, sirds un asinsvadu sistēmas darbība, tiek stiprināta mugurkaula dziļā muskulatūra, nenodarot pāri muguras skriemeļiem un locītavām. Ūdenim ir nomierinošs efekts, tas stabilizē nervu sistēmu un uzlabo miega kvalitāti.

Kopējais apmeklējuma laiks 2 h. Apmeklējumā iekļauts — laiks pārģērbties, 40 minūšu nodarbība sertificētu treneru vadībā, laiks Atpūtas zonā (4 dažādas pirtis, masāžas strūklas Mazajos peldbaseinos). Dalībnieki aicināti ņemt līdzi ģimenes locekļus. Norises nereģistrētajiem apmeklētājiem pasākuma laikā peldbaseinu, Atpūtas zonas, Rotaļupes apmeklējums būs par samazinātu cenu.   

Par pozitīvu pasākuma atmosfēru un muzikālo noformējumu rūpēsies dīdžejs. 

Reģistrācija dalībai, izmantojot elektronisku pieteikuma anketu interneta vietnē www.peldet.lv 

Pasākumu līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. 

Biedrība “Peldēt droši” dibināta 2017. gadā ar mērķi sabiedrībā vairot izpratni par peldētprasmi kā dzīvību saglabājošu prasmi un peldēšanas nozīmi veselības veicināšanā, fiziskās sagatavotības attīstībā un imunitātes stiprināšanā sabiedrībā kopumā. Popularizēt aktīvu atpūtu un veselīgu dzīvesveidu kā pamata dzīves prasmi — jo īpaši bērnos un jauniešos.

Svarīgi ir zināt, ka iemācīties peldēt var jebkurā vecumā. Zināšanas sniedz drošības sajūtu, atpūšoties atklātu ūdenstilpņu tuvumā.
Saskaņā ar dažādiem pētījumiem, peldēšana:

  • nodarbina visas muskuļu grupas, tonizējot tos, veicinot izturību,
  • attīsta elpošanas sistēmu, palielinot plaušu tilpumu, kas ir īpaši svarīgi astmas slimniekiem,
  • ir piemērota cilvēkiem ar traumām (rehabilitācija), slimībām, kas ierobežo kustības (artrīts),
  • ir efektīvs veids kaloriju dedzināšanā ar nolūku samazināt svaru,
  • uzlabo miega kvalitāti,
  • uzlabo omu,
  • palīdz samazināt stresu.

Autors: Biedrība “Peldēt droši”

03.10.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.