14 C
Rīga
ceturtdien, oktobris 22, 2020

Gardākais laiks ir sācies: Rīgas restorānu nedēļa 2020

Restorāni Rīgā/Dieviete.lv 12/10/2020
 

Katru gadu pavasarī un rudenī Rīgā norisinās īpaši gardēžiem piemērots pasākums – Rīgas restorānu nedēļa. Šogad tās ir veselas divas nedēļas, kuru laikā apmeklētājiem ver vaļā durvis 44 restorāni visā Rīgas pilsētā. Šī ir lieliska iespēja paciemoties vairākos restorānos un par draudzīgām cenām nobaudīt sezonālos gardumus, ko pagatavojuši profesionāli šefpavāri.

Šoruden Rīgas restorānu nedēļa norit no 12. līdz 25. oktobrim, kas ir jau 17. rīkotā restorānu nedēļa. Kā ierasts, restorāni dalās divās cenu kategorijās. Uzkodu, pamatēdienu un desertu iespējams nobaudīt par lielisku cenu – 20 vai 25 eiro.

Rīgas restorānu nedēļas piedāvājumi kartē

Ērtākai pārskatīšanai zemāk kartē esam izvietojuši visus restorānus, kas piedāvā savu īpašo rudens ēdienkarti Rīgas restorānu nedēļas ietvaros. 

Tumši zilie punkti ir restorāni, kuru piedāvājums maksā 25 EUR personai, bet violetie punkti ir restorāni, kuru piedāvājums maksā 20 EUR personai.

Par restorānu izvēli pēc gaisotnes

Piedalīšanās restorānu nedēļā ikvienam sniedz iespēju iepazīt jaunas vietas un atrast savu iecienītāko restorānu. Katrs restorāns izceļas ar sezonālās ēdienkartes interpretāciju, interjeru un radīto gaisotni, tāpēc šis ir īstais laiks atrast savu favorītu. 

Bieži vien uz restorāniem dodamies svinēt svētkus un īpašus dzīves notikumus un atmosfēra ir izšķirošā – tikai vienam ir svarīga eleganta vide, otram skaists skats un trešajam romantiska noskaņa. Šī gada restorānu nedēļā varēsi apciemot gan klasiska, gan unikāla koncepta restorānus.

Neatkārtojama rudens garša

Katrs restorāns ir sagatavojis īpaši ekskluzīvu ēdienkarti ar trīs ēdieniem, kurus iespējams nobaudīt tikai un vienīgi šo divu nedēļu laikā Rīgas restorānu nedēļas ietvaros. Ikviena restorāna mērķis ir sniegt apmeklētājiem neatkārtojamu rudens garšu.

Uzkodās un desertos dominē klasika– ķirbju un ābolu garšas. Pamatēdienos ir novērojama plaša gaļas un zivju ēdienu variācija, un teju katra restorāna piedāvājumā par rudeni liek manīt sēnes. Desertu ēdienkartēs īpaši izceļas brūklenes, cidonijas, smiltsērkšķi un citas ogas. 

Ābolu deserti, protams, ir neatņemama rudens maltītes sastāvdaļa, tāpēc tie pieejami visdažādākajās variācijas – žavēti āboli, karamelizēti, ābolu zefīri, drumstalkūkas, tartes u.c. 

Par papildus cenu iespējams iegādāties maltītei piemeklētu dzērienu. Jāpiebilst, ka šī opcija nav katrā restorānā. Taču restorānu, kas šo iespēju piedāvā, dzērienu cenas ir no 3 līdz 20 EUR.

Veģetārais piedāvājums

Nenoliedzami ir manāms, ka ar katru gadu ar vien lielāks cilvēku skaits sāk samazināt gaļas patēriņu uzturā vai nelietot to nemaz, pievēršoties veģetāram vai vegānam dzīvesveidam. Arī restorāni savā piedāvājumā ar katru gadu pievieno ar vien vairāk veģetāras opcijas. 

Šogad veģetāra uztura piekritēji var baudīt restorānu nedēļas maltīti 5 restorānos, no kuriem viens ir piemērots arī vegāniem.

Veģetāriešiem šī gada restorānu nedēļas ietvaros būs iespēja nogaršot tādus gardumus kā kartupeļu – dārzeņu slāņmiju ar karamelizētiem āboliem; Latvijas meža sēņu risotto; grilētu riekstu ķirbi; kartupeļu klimpas ar baravikām un kūpinātu vietējais Mozarellas sieru; grilētu vegāno burgeru u.c. ēdienus.

Restorānus meklē šeit – https://restoraniriga.lv/rigas-restoranu-nedela/

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!