12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Modes blogeris un stilists Sergejs Hatanzeiskis iepazīstina ar spilgtākajām Ņujorkas modes tendencēm šai vasarai

 

Ņujorka ir pilsēta, kas neatstāj vienaldzīgu, iedvesmo un rada brīvības sajūtu. Tieši šeit tiek radītas un izrādītas jaunākās modes tendences, kas diktē nākamo sezonu stilu un ietekmē modes procesus visā pasaulē. Šī ir vieta, kur nebaidās ģērbties izaicinoši un eksperimentēt, jo tādā metropolē kā Ņujorka kādu pārsteigt nemaz nav tik viegli.

Straujais ikdienas dzīves ritms diktē noteikumus – arī šajā sezonā joprojām varam ļauties komfortam. To nodrošina gan kvalitatīvi materiāli, gan viegli un sportiski apavi, gan oversized apģērbi. Stila eksperts Sergejs Hatanzeiskis (Sergey Hatanzeysky) dalās savos novērojumos par Ņujorkas ielu modi, kā arī iesaka jauno vasaras sezonu sagaidīt drosmīgi – apvienot aktuālākās modes tendences ar vintāžu, klasisko stilu ar sportiskiem elementiem, kā arī savienot sākumā šķietami nesavienojamas lietas.

Proporcijas

Šajā sezonā viena no jaunākajām modes aktualitātēm ir deformētas proporcijas, kas atsaucas uz mums jau zināmo pagājuša gadsimta astoņdesmito gadu modi. Tas izpaužas gan žaketēs ar polsterētiem pleciem un garumu, kas nosedz sēžamvietu, gan pagarinātos, gan saīsinātos topos, gan biksēs ar garumu virs potītēm un izteikti augstu vidukli. Neierasti piegriezumi šovasar būs aktuālāki nekā košas krāsas vai apdrukas. Noteikti nevajadzētu baidīties no jakām vai trenčiem ar vizuāli platu plecu līnijas piegriezumu. Šādā apģērbu kombinācijā visdrošāk ir ievērot principu – ja augšdaļa ir plata, tad apakšdaļa – šaura, un otrādi. Savu aktualitāti nezaudē arī pagarinātie krekli

Džinss

Mūsu iemīļotais džinss ir joprojām aktuāls. Šajā sezonā to droši var vilkt gan kā kostīmu, gan apvienot vienā apģērbu komplektā dažādu krāsu apģērbu gabalus, piemēram, pavisam droši vari kombinēt zilas džinsu bikses ar melnu džinsu kreklu. Runājot par bikšu galiem – ja bikšu staras kaut nedaudz ir par garu, tās noteikti vajag atlocīt. Tas padarīs koptēlu stilīgāku un brīvāku. Sergeja ieteikums ir izvairīties no pārspīlētiem plēsumiem. To nedrīkst būt par daudz un tiem ir jāizskatās gaumīgi, tomēr tie nedrīkst būt galvenais tēla akcents.

Klasika jaunā interpretācijā

Ņujorkas ielās nevar nepamanīt sajūsmu par pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sportiski dumpiniecisko stilu, kas nosaukts par postpadomju estētiku. Sportiskas bikses un jakas, ādas jaka vai mētelis, cepure ar šauru nagu – ārzemēs tā ir eksotika, savukārt mums sagādāt oriģinālus tā laika apģērbu gabalus ir ievērojami vieglāk. Jauna tendence ir mikrorajonu skarbuma apvienošana ar klasiku, piemēram, uzvelkot baiku ar kapuci zem klasiska stila žaketes, būsi trāpījis desmitniekā. Svarīgi radīt it kā divu nesavienojamu lietu mijiedarbību – klasika kontrastē ar sportisko stilu. Šeit jāmin arī kamuflāžas parādīšanās gan modes skatēs, gan pilsētas ielās, kas apvienojumā ar izteikti klasiskiem akcentiem, liks izskatīties īpaši stilīgi.

Apavi – ērti, viegli un sportiski

Stabili iekarojušas savu vietu jau vairākas sezonas, tās savas līderpozīcijas neplāno atdot – sportiska stila kedas dažādās variācijās joprojām ir neatņemama ikvienas garderobes daļa. Pirmkārt, sportiski apavi ir labs sabiedrotais ikdienas dzīves ritmā –tās ir ērtas. Otrkārt –tās piešķir jebkuram tēlam jauneklīgu un mūsdienīgu nokrāsu. Šobrīd sportisko apavu mode piedzīvo atkārtotu popularitātes vilni. Tas skaidrojams gan ar dažāda veida sadarbību starp apavu ražotājiem un slavenībām, gan ar pavisam jauniem un inovatīviem risinājumiem. Sportisko apavu aktualitāti apstiprina gan ielu mode visā pasaulē, gan ziņas medijos, kas īpašiizziņo un gaida jauno modeļu iznākšanu. Sergejs šajā sezonā iecienījis jaunās adidas NMD botas, kuras pievērš daudzu modes pazināju skatienus un, viņaprāt, ir arī vērtīga investīcija nākotnē.

Vērts pievērst uzmanību

Lai izceltu savu individualitāti, Sergejs iesaka pievērst uzmanību vēl dažām šīs sezonas tendencēm: bikškostīms sievietēm un uzvalks vīriešiem šajā sezonā ir vēl viena klasikas interpretācija jaunā gaismā. Tos ieteicams nēsāt ar sportiska stila apaviem, izvēlēties brīvi krītošu audumu un nebaidīties no interesantiem piegriezumiem. Drosmīgajiem īpaši patiks pidžamas tipa kostīmi, jo tie ietver vēl vienu 2017. gada pavasara/vasaras sezonas aktualitāti – svītras. Minimālisma piekritēji var priecāties par kādu citu aktualitāti –šogad modē ir perfekti izturēts monohromas krāsas apģērbu komplekts. Svarīgākais ir to noslīpēt visās niansēs. Arī sporta apavi jāpieskaņo kopējam kolorītam. Vēl viens šī gada must have ir lidotāju stila jaka (bomber jacket). To vari nēsāt gan ar biksēm, gan kleitu, kā arīeksperimentēt ar materiālu un krāsu daudzveidību.

 

Teksts: Annija Sauka, Foto: Sergey Hatanzeysky personīgais arhīvs, Pinterest

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.