2.5 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Ļauj vaļu iztēlei: izvingrini radošuma muskuļus!

 

Radošums tiek dēvēts par vienu no šī gadsimta svarīgākajām prasmēm gan ikdienā, gan profesionālajā dzīvē. To var attīstīt dažādos veidos, taču svarīgākais ir to darīt vispār – radošumu ir vērts nepārtraukti izaicināt un vingrināt, lai tas augtu tāpat kā muskulatūra. Tāpēc Samsung apkopojis pāris vērtīgus piemērus, kā veicināt iztēli un kreativitāti tehnoloģiju laikmetā.

Nebaidies no jaunā!

Rutīna ir vieglākais ceļš, kā apslāpēt radošumu, tāpēc esi atvērts un saki “jā” jaunām idejām! Komforta zona var šķist ļoti ērta, tomēr ne vienmēr tā veicina svaigas domas, turklāt dažreiz no jauniem piedzīvojumiem mēdz atturēt bailes vai nedrošība. Tomēr, turpinot darīt tikai to, kas padodas dabiski vai viegli, tu riskē aizvērt prātu iespējām.

Tāpēc sper soli tālāk – izveido sarakstu ar lietām, kuras vienmēr esi vēlējies izdarīt un pamazām sāc tās īstenot! Aplikācija “Wunderlist” palīdzēs vienkāršā veidā saplānot grafiku ar termiņiem, līdz kuriem plāno ieceres izpildīt. Mēdz teikt, ka savi nodomi ir jāpasaka skaļi, tādējādi vadot sevi tuvāk mērķim – izmanto iespēju plānu koplietot ar draugu vai ģimenes locekli, lai abi kopīgi sekotu paveiktajam. 

Izveido digitālo skiču grāmatiņu!

Atbrīvo prātu, zīmējot vai skicējot. Turi sev vienmēr līdzās piezīmju grāmatiņu vai izmanto digitālo ierīču sniegtās iespējas, piemēram, Samsung Tab S3 planšetdatoram ir teju dabiskai pildspalvai līdzvērtīgs irbulis, kas ļauj ekrānā skicēt gluži tāpat kā uz papīra. S Pen pildspalvas gals ir vien 0,7mm plats, ļaujot planšetdatorā ērti uzburt prātā nupat ienākušās domas. Pēc tam, kad roka ir ievingrināta, pārsteidz citus, un dalies ar saviem darbiem lietotnē PEN.UP. Ja arī no sākuma neesi sajūsmā par savām skicēm, neuztraucies – arī lielākā daļa mākslasdarbu ir neskaitāmu melnrakstu rezultāts.

Iedvesmojies no mūzikas!

Pozitīvas domas un idejas veicina ne tikai patīkamas mūzikas klausīšanās, bet arī tās radīšanas process. Kaut arī komponēšana var šķist pārlieku sarežģīta vai pat neiespējama tiem, kam nav mūzikas skolas diploms, ir vairākas iespējas to izmēģināt arī mājās. Piemēram, mobilā aplikācija “Soundcamp”, kas planšetdatoru vai viedtālruni pārvērš ierakstu studijā. Uz Tab S3 ekrāna būs ērti spēlēt gan klavieres, gan ģitāru vai pat zīmēt un komponēt reizē – balstoties uz vilktajām līnijām, lietotne rada melodiju, ko pēc tam vari noklausīties un dalīties savā noskaņojumā ar citiem.

Iesaisties ideju apmaiņā!

Izpēti Facebook pasākumu kalendāru – arvien biežāk tiek piedāvātas bezmaksas diskusijas, lekcijas vai darbnīcas praktiski jebkurā jomā. Atrodi savu un piesakies! Ja tomēr pietrūkst laika tās apmeklēt klātienē, paplašini redzesloku skatoties iedvesmojošus stāstus TED aplikācijā, kas piedāvā noskatīties vairāk nekā 2000 īsus video vairākās valodās. Video iespējams atlasīt katrai gaumei pēc vairāk nekā 100 atslēgas vārdiem.  No mīļākajiem stāstiem vari izveidot atskaņošanas sarakstus, piemēram, dienām, kurās pietrūkst iedvesmas, tādējādi būsi tikai klikšķa attālumā no uzmundrinājuma.  

Pieraksti arī sliktās idejas!

Ikvienā mīt radošuma dzirksts – katru dienu prātā apzināti vai neapzināti dzimst vairākas idejas, kuras mēs bieži aizgaiņājam, jo uzskatām par nederīgām. Tomēr radošākie prāti iesaka šādas idejas neignorēt, jo bieži vien tieši tās pārvēršas par ģeniālākajām. Ņem piemēru un sāc pierakstīt visu, kas iešaujas prātā. Lai parocīgāk, izveido digitālo piezīmju blociņu, kas vienmēr būs rokas stiepiena attālumā – nebaidies kļūdīties, jo piezīmes, tāpat kā papīrs, pacieš visu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.