7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Padomi: Kā sagatavot festivāla aptieciņu?

 

 Lai arī vasara šogad nelutina ar karstu laiku atbilstoši gadalaikam, tradicionāli ir iespēja apmeklēt dažādus festivālus, pasākumus brīvdabā. Nereti festivālos tiek pavadītas vairākas dienas, līdz ar to vajadzētu sarūpēt visu veselībai, sadzīvei un neparedzētām situācijāmnepieciešamo,lai padarītu izklaides pasākumā pavadīto laiku patīkamu un bez raizēm. Aptieku tīkls Apotheka, gatavojot festivāla aptieciņu, mudina padomāt par lietām, kuras ikdienā izmantojat, kā arī par neierastām situācijām, kādas varētu Jūs sagaidīt festivāla laikā.

Ikdienas lietas

Neskaitot ikdienas higiēnas piederumus un dažādus līdzekļus skaistumkopšanai, noteikti vajadzētu padomāt arī par nepieciešamo, ja plānojat pavadīt festivālā vairākas dienas. Iedomājieties, ka Jūsu naktsmīte ir telts, bet līdz tuvākajai mazgāšanās vietai ir jāiet vairākas minūtes un jāstāv garā rindā. Šajā situācijā glābiņš būsroku dezinfekcijas līdzeklis, mitrās salvetes, ūdens sejas atsvaidzināšanai un sausais šampūns.

Neierastas situācijas

Festivāls ir laiks, kurā ir iespējams nokļūt neierastās situācijās vai apstākļos. Viena no situācijām varētu būt tāda, ka Jūs ilgu laiku nevarat tikt pie savām personīgajām mantām, tādēļ līdzi ir jāpaņem viss nepieciešamais. Izvēlieties produktus mazajos ceļojuma tilpumos, kas būs parocīgi un viegli paņemami līdzi. Bez tam – nebūs jākravā lielākais koferis, kurā satilpināt “nepieciešamo minimumu”.

Visticamāk festivāla dienās tuvākā aptieka nebūs pa ceļam, tāpēc neaizmirstiet par tradicionālajiem bezrecepšu medikamentiem. Festivāla aptieciņā ielieciet līdzekļus pret saaukstēšanos, kakla vai galvas sāpēm, kā arī pretalerģisku līdzekli un līdzekli pret odiem. Noteikti vajadzētu padomāt arī par kontracepcijas līdzekļu pievienošanu aptieciņas saturam, jo festivālā noteikti ir iespējams noķert romantisku piedzīvojumu atmosfēru.

Pirmā palīdzība

Lai arī, dodoties uz festivālu, neienāk prātā doma, ka varētu notikt kas negaidīts vai gūta trauma, aptieciņā vajadzētu ievietot pirmās palīdzības lietas – dažāda izmēra plāksterus, sterilas salvetes, vati un ūdeņraža pārskābes šķīdumu. Tās ir lietas, kas būs noderīgas nelielu traumu gadījumā, piemēram, ja dejojot saberztas tulznas vai kaut kur gadījies noskrāpēties.

Obligātās lietas

Nereti festivāla apmeklētāji ir lielā sajusmā par pašu došanos uz vasaras gaidītāko notikumu, tādēļ aizmirst paņemt līdzi vitāli svarīgas lietas. Neatkarīgi no tā, vai tas ir insulīns, inhalators vai antibiotikas, noteikti ir jāpārliecinās, ka, dodoties uz festivālu,aptieciņā ielikti visi veselībai svarīgie recepšu medikamenti. Gatavojoties festivālam – sagatavo arī savu veselību un medikamentu krājumus laicīgi pierakstoties pie ārsta un apmeklējot aptieku.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.