10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Bērna sagatavošanai skolai vecāki šogad tērējuši vidēji 80 eiro

 

Šogad vecāki tērējuši vidēji 80 eiro, lai sagatavotu savas atvases skolai. Trešo gadu pēc kārtas vispopulārākie skolas piederumi ir ne tikai mugursomas un kancelejas preces, bet arī viedās ierīces un mēbeles, liecina Latvijas interneta veikala “220.lv” apkopotie dati.

“Līdzās tradicionālajam skolas preču sarakstam – mugursomām, rakstāmpiederumiem un pierakstu burtnīcām, aizvien biežāk tas tiek papildināts ar elektroniskajām ierīcēm un skolniekam vai studentam vajadzīgajām mēbelēm. Īpaši pieaug nepieciešamība pēc jaunākajām tehnoloģijām – planšetdatoriem un viedtālruņiem, kuri tiek iegādāti pirms jaunā mācību gada sākuma,” norāda Laila Snidzāne.

Pircēju interese par elektroniskajām ierīcēm šī gada augustā ir palielinājusies par vairāk nekā 10%, salīdzinot ar to pašu laika periodu aizvadītajā gadā. Saskaņā ar Lailas Snidzānes teikto, to ietekmē plašais preču klāsts “220.lv”, kā arī preču cenas. Pēdējo trīs gadu laikā populārākie elektronisko ierīču zīmoli skolas sagatavošanās periodā nemainīgi ir “Nokia”, “Asus” un “Blackview”.

Novērots, ka ik gadu iedzīvotāji Latvijā sāk savlaicīgi meklēt skolas preces un ieguldīt vairāk laika to sagādē. Šogad interneta lietotāji jau jūlija vidū aktīvi iegādājās preces skolai. 

“Salīdzinot pircēju aktivitāti pēdējos gados, mēs esam novērojuši, ka cilvēki vairs nevēlas gaidīt līdz augusta pēdējām dienām. Arvien vairāk klientu nolemj savlaicīgi ieviest pārmaiņas savā mājoklī, to iekārtojot atbilstoši mācībām piemērotai videi. Tiek pirkti gan mācību galdi, gan krēsli. Turklāt arvien biežāk klienti investē precēs, kas nodrošina augstāku kvalitāti, ” apliecina Laila  Snidzāne.

Laila Snidzāne norāda, ka internetveikala klientu skaits strauji pieaug. Pirms rudens sezonas sākšanās “220.lv” klientu skaits jau ir sasniedzis pagājušā gada pircēju skaitu, kāds tas bija Ziemassvētku periodā.

“Cilvēki aizvien vairāk cenšas ietaupīt gan laiku, gan naudu. Internetveikals spēj nodrošināt plašu preču klāstu vienuviet, kā arī ļauj ērti salīdzināt cenas. Tā vietā lai izšķērdētu laiku, stāvot garās rindās, tīmeklī ir iespējams izmantot laiku, lai izlasītu citu pircēju atsauksmes un pieņemtu gudrāko izvēli,” skaidro Laila Snidzāne, vērtējot pircēju tendences.

Prognozējam, ka šajā nedēļā iepirkšanās skolai būs praktiski noslēgusies un mazāk aktuāla kā iepriekš.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.