2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Jauna, efektīva deju apmācības sistēma Latvijā

 

_DSC7681 Vjačeslavs Šišlovs

Balles dejas – iespēja mūsu dvēselei atvērties un pārvērst emocijas graciozā kustībā. Ne visi bērnībā ir nodarbojušies ar šāda veida aktivitātēm  un daudziem balles dejas tā arī ir palicis kā neīstenots sapnis. Deju studija “Dance Like A Star Studio” (turpmāk tekstā „DLS Studio”) piedāvā risinājumu tiem, kuri savu sapni vēlas īstenot un, par spīti bailēm un nedrošībai, iemācīties dejot. Tagad arī Latvijā sekmīgi darbojas jauna deju apmācības sistēma Pro-Am, kura jums palīdzēs savus sapņus piepildīt viegli un ātri.

2015. gada beigās Latvijā darbību uzsāka jauna, ārzemēs jau popularitāti ieguvusi  deju apmācības sistēma Pro-Am. Šī apmācības sistēma ir unikāla, jo ļauj nodarboties ar balles dejām amatierim jebkurā fiziskās sagatavotības līmenī un vecumā. Turklāt katrs programmas dalībnieks dejo pārī ar profesionālu dejotāju, kas vienlaicīgi ir arī viņa pedagogs. “DLS Studio” ir pirmā, kura piedāvā šāda veida pakalpojumus Latvijā, un garantē, ka deju apmācības laiks tiek saīsināts līdz minimumam un pamatiemaņas tiek apgūtas jau pēc pirmajām nodarbībām. Pro-Am – tā ir indivduālu nodarbību programma, kur katram dalībniekam tiek pievērsta maksimāla uzmanība. Lai sekmētu Pro-Am deju sistēmas izaugsmi Latvijā, “DLS Studio” nākotnē plāno organizēt arī sacensības šajā deju kategorijā. Šobrīd tuvākās šāda veida sacensības, kuras organizē mūsu kaimiņi lietuvieši,  notiks 5. jūnijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. “DLS Studio” cītīgi gatavo pirmos pārus no Latvijas, kuri priecēs skatītājus, rādot  savu dejot prasmi Pro/Am kategorijā.

”DLS Studio” atklāj, ka Pro-Am ideja aizgūta no ASV, jo tieši tur aizsākās šī deju virziena vēsture. Šobrīd šī sistēma jau populāra daudzās pasaules valstīs, tai skaitā arī mūsu kaimiņvalstīs Lietuvā un Krievijā. Latvijā Pro-Am nodarbības tiek organizētas salīdzinoši nesen  un tās vada ‘’DLS Studio’’ pasniedzēji.

_DSC7800 Vjačeslavs Šišlovs

Šo deju apmācības veidu parasti izvēlas salīdzinoši turīgi ļaudis, kuri aizņemtības vai kādu citu iemeslu pēc, nevēlas tērēt laiku dejām grupās. Visbiežāk ar Pro-Am deju virzienu nodarbojas sievietes, kuras šādā veidā īsteno savu bērnības sapni – kļūt par dejotāju. Tā ir iespēja tērpties skaistās kleitās, uzstāties publikas priekšā, saņemt ovācijas un apsveikumus. Nevienam taču nav noslēpums, ka balles dejas ir  elegances un grācijas esence. Savukārt vīriešiem šāda veida nodarbības ir glābiņš pirms gaidāmajām ballēm, sabiedrības pasākumiem, kā arī iespēja radīt labu iespaidu dāmas acīs, kuru viņš pavada. Vai tad tas ir džentlmenis, kurš  neprot dejot valsi?!

_DSC7705 Vjačeslavs Šišlovs

Viens no “DLS Studio” idejas autoriem un studijas treneriem,  septiņkārtējs Latvijas čempions balles dejās, Kārlis Treijs apgalvo: ,,Iemācīt dejot var ikvienu, lai arī cik aizspriedumaina būtu cilvēka attieksme pret sevi un savu prasmi kustēties mūzikas pavadījumā. Šī ir samērā izplatīta situācija, kad cilvēks, kurš sapņo iemācīties dejot, tik ļoti netic sev, ka pat neuzdrošinās mēģināt. Bet iemācīt dejot var tik tiešām ikvienu, vajag tikai zināt kā!” Šodien pedagogu komandu “DLS Studio” veido 11 pedagogi. Treneru sastāvs studijā ir augsti profesionāls, jo daudzi no pedagogiem ir daudzkārtēji Latvijas čempioni un laureāti prestižākajās pasaules sacensībās. Pateicoties šādam lieliskam pedagogu sastāvam, katrs, kurš vēlas nodarboties ar Pro-Am dejām, var atrast sev vispiemērotāko risinājumu un sasniegt maksimālu rezultātu deju apmācības procesā. Šobrīd studijā regulāri trenējas 5 Pro-Am deju pāri, kuru vidū ir arī bijušais Rīgas mērs Aivars Aksenoks, kurš ir viens no pirmajiem Pro/Am deju virziena dejotājiem.  

Pro-Am deju nodarbības notiek universitātes RISEBA ēkā Durbes ielā 4 un, kā ziņo ‘’DLS Studio’’ administrācija, tās var rezervēt praktiski jebkurā klientam izdevīgā laikā. ‘’DLS Studio’’ aicina visus interesentus iepazīt  aizraujošo deju pasauli.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.