9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Latvijā pieaug saslimšana ar iesnām

 

 

iesnasKā liecina Zaļās farmācijas uzņēmuma “Silvanols” dati, pēdējo gadu klimatiskās pārmaiņas mainījušas arī Latvijas iedzīvotāju slimošanas paradumus – ziemās arvien mazāk cilvēku sirgst ar kakla un klepus saslimšanām, bet, pateicoties siltākām ziemām un mērenākām vasarām, krietni palielinās to cilvēku skaits, kuri cīnās ar iesnām. Dati liecina, ka saslimšana ar iesnām pēdējā gada laikā palielinājusies par gandrīz 10%. Turklāt arī šobrīd pretiesnu līdzekļi tiek pirkti ļoti aktīvi, ko var skaidrot ar straujajām temperatūras izmaiņām.

“Ik gadu no septembra līdz aprīlim tradicionāli ir saaukstēšanās slimību sezona, tomēr šogad, pateicoties siltajam pavasarim, saaukstēšanās slimības atkāpās krietni agrāk – jau aprīlī,” uzsver Armands Kalējs, “Silvanols” valdes loceklis un mārketinga vadītājs. Pēdējos pāris mēnešus cilvēki krietni mazāk pērk produktus, kas palīdz cīnīties ar klepu un kakla sāpēm, tomēr turpinās pēdējā gada tendence palielināties “Rinogel” sērijas līdzekļu pārdošanas apjomiem, kas apliecina to, ka saslimšanas ar iesnām nemazinās līdz ar siltās sezonas sākumu.”

Pēdējo gadu mērenās vasaras un ziemas kopumā samazinājušas saslimšanu ar tādām slimībām, kas saistītas ar zemas temperatūras ietekmi. Gan oficiālie dati,  gan uzņēmuma “Silvanols” novērojumi liecina, ka pēdējā gada laikā par apmēram 5% samazinājusies saslimšana ar augšējo elpceļu saslimšanām, kas saistītas ar klepus refleksu, bet par kakla sāpēm sūdzējušies par 3% mazāk cilvēku, kas ir pretstats saslimšanai ar iesnām, kur ir vērojams pieaugums.

“Vasaras sezonās, salīdzinot ar ziemu, pārdošanas apjomi pretsaaukstēšanās līdzekļiem krītas apmēram 2,5 reizes,” norāda Armands Kalējs. “Tomēr redzam, ka šo ainu pamaina lieli masu pasākumi – tādi kā, piemēram, Dziesmu un Deju svētki, lielie maratoni vai mūzikas festivāli. Pēc šādiem pasākumiem, kuros pulcējas ne tikai daudz cilvēku, bet satiekas arī dažādi vīrusi, aptiekās pieaug pieprasījums pēc dažādiem pretvīrusu medikamentiem. Tāpat cilvēki siltajā laikā arvien vairāk sāk izmantot kondicionierus, kas nereti, nepareizi tos lietojot, noved pie saaukstēšanās pat siltās vasaras dienās.”

“Cilvēki parasti ļoti aktīvi ievēro personīgo higiēnu, bieži mazgā rokas un īpaši piedomā par savu imunitāti gripas sezonā, bet vasarās par to piemirst, baudot silto laiku un vasarīgas izklaides. Visos vasaras masu pasākumos noteikti jāatceras par roku higiēnu, lai samazinātu saslimšanas riskus,” atgādina “Silvanols” valdes loceklis un mārketinga vadītājs. “Turklāt vasara ir lielisks laiks, kad aktīvi varam stiprināt savu imunitāti ar dabā un dārzā atrodamajiem augiem un ogām – to noteikti vajag izmantot, lai sagatavotos rudens un ziemas sezonai.”

Par „Silvanols”

„Silvanols” ir Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums, kas jau vairāk nekā 20 gadus ražo  dabiskas izcelsmes uztura bagātinātājus, medicīniskās ierīces un zāles. „Silvanols” mērķis ir palīdzēt sabiedrībai justies labāk un dzīvot ilgāk, radot veselību veicinošus produktus no dabīgām izejvielām.

“Silvanols” ražotās produkcijas kvalitāti un drošumu apliecina LVS EN ISO 22000:2006, EN ISO 13485:2012 un EU GMP (Labas Ražošanas prakses) sertifikāti.  96,69% uzņēmuma akciju pieder AS „Olainfarm”.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.