0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

FESTIVĀLA APTIECIŅA: KO TAJĀ IELIKT?

 
Festival-Fashion
www.kivari.com.au

Jūlijs ir karstākais festivālu laiks, kuru steidz baudīt daudzi mūzikas cienītāji un vienkārši labu pasākumu baudītāji. Lai arī cik pozitīva un bezrūpīga gaisotne raksturīga festivāliem, tomēr, dodoties uz tiem, svarīgi laikus padomāt ne tikai par biļešu iegādi, bet arī par pirmās palīdzības aptieciņu. Plašāk par to, kādām zālēm un citām veselībai un labsajūtai nepieciešamajām lietām jābūt atrodamām ikviena apzinīga festivāla apmeklētāja aptieciņā, stāsta Ivanda Krastiņa, Apotheka sertificētā farmaceite.

Medikamenti

Neatkarīgi no tā, vai tas ir insulīns, inhalators vai antibiotikas, pārliecinies, ka, dodoties uz festivālu, tev ir līdzi visi tavai veselībai vitāli svarīgie recepšu medikamenti. Laicīgi pieraksties pie sava ārsta un nekavējies ar vizīti uz aptieku.

Obligāti paņem līdzi tā saucamo pirmās palīdzības komplektu – dažāda izmēra plāksterus, sterilas salvetes, vati un ūdeņraža pārskābes šķīdumu. Tās ir lietas, kas būs noderīgas nelielu traumu gadījumā, piemēram, ja dejojot saberztas tulznas vai kaut kur gadījies noskrāpēties.

Līdzekļi pret galvassāpēm, kas satur paracetamolu vai ibuprofēnu un pretpaģiru preparāti būs tavs glābiņš, ja iepriekšējā vakarā alkohols ir lietots par daudz. Noderēs arī medikamenti pret gremošanas traucējumiem, piemēram, aktivētā ogle, diosmektīts vai tanīna albumināts, kas novērsīs sliktu dūšu, caureju un vemšanu.

Romantisku piedzīvojumu meklētājiem savā aptieciņā noteikti jāieliek kāds kontracepcijas līdzeklis, jo nekad nevar zināt.

Higiēnas piederumi

Zobu birste un zobu pasta ir mutes dobuma higiēnas must-have lietas jebkurā laikā un vietā. Taču, ja uz festivālu dodies lielā draugu kompānijā, droši ņemiet vienu zobu pastu uz visiem, atlicinot savā aptieciņā vietu arī ne mazāk svarīgajam zobu diegam un visbeidzot arī košļenēm.

Arī dezodorants ir obligāti jāieliek festivāla aptieciņā, ar nosacījumu, ka tas tiek lietots uz tīras ādas. Par ķermeņa tīrību, savukārt, palīdzēs rūpēties mitrās salvetes, kuras ir neatņemamas situācijās, kad pasākumā līdz dušai ir nesamērīgi gara rinda. Bet meitenēm obligāti jāpaņem līdzi arī rezerves higiēniskās paketes vai tamponus – ja nenoderēs pašai, tad noteikti izpalīdzēs kādai draudzenei.

Skaistumam un labsajūtai

Pat ja sinoptiķi sola lietu, tomēr festivāla aptieciņā vajadzētu atrast vietu arī saules aizsargkrēmam. Laika apstākļi pie mums mēdz būt ļoti mainīgi, tāpēc saules apdegumiem noteikti nevajadzētu tev sabojāt atpūtu. Atceries – ja tev ir gaiša āda, izvēlies krēmus ar SPF faktoru vismaz 50 vai vairāk, un pat ja jau esi iesauļojies, SPF filtram jābūt ne mazākam par 15.

Ja plāno ballēties pie dabas un it īpaši mežā, par skādi nenāks arī kāds pret-odu un pretērču līdzeklis, piemēram, aerosola vai rullīša veidā. Un visbeidzot neaizmirsti paņemt līdzi rezerves brilles, kontaktlēcas un šķīdumu to kopšanai, ja tev tādas ir nepieciešamas.

Par Apotheka

Apotheka ir aptieku tīkla A Aptieka jaunais nosaukums un aptieku koncepts. Ar Apotheka zīmolu šobrīd darbojas 99 aptiekas visā Latvijā. Uzņēmums tika izveidots 2005.gadā, apvienojot vairākus mazus uzņēmumus, un šobrīd ir straujāk augošais aptieku tīkls. Apotheka ietilpst vienā no lielākajām Baltijas valstu farmācijas uzņēmumu grupām Magnum, kuras uzņēmumi darbojas Baltijas valstīs un Somijā. Apotheka Latvijā strādā vairāk nekā 390 darbinieki, no kuriem 300 ir farmaceiti, kuri sniedz profesionālu padomu kā par ārsta izrakstītu medikamentu lietošanu, tā arī par pastāvīgu veselības aprūpi un skaituma un labsajūtas veicināšanu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.