Sastāvdaļas:
500 gr vistas filejas
3 sīpoli
1 ola
2-3 ēdk. kartupeļu cietes
2-3 ēdk majonēzes
3 ēdk. augu eļļas – cepšanai
sāls un piparu maisījums pēc garšas
Pagatavošana:
Vēlams vistas fileju pirms griešanas nedaudz sasaldēt, tad ir daudz vienkāršāk to sagriezt.
Sagrieziet vistas fileju nelielos gabaliņos.
Sagrieziet smalki sīpolus. Sīpoli piedos kotletēm īpašu garšu un sulīgumu.
Pie sasmalcinātās fileja un sīpoliem pievienojiet olu. Samaisiet.
Pievienojiet kartupeļu cieti, majonēzi, sāli un piparus. Ja mājās ir kādi svagie zaļumi, tad droši piekapājiet arī tos klāt.
Visu rūpīgi samaisiet.
Ielieciet masu uz 30 minūtēm ledusskapī.
Masu ar karoti lieciet uz pannas, sakarsētā eļļā, līdzīgi kā pankūkas. Cepiet no abām pusēm- zeltaini brūnas.
Aromātiskās, sulīgās un gardās kotletes gatavas! Labu apetīti!
Izcili. Paldies!