-Saldētā zivs pirms pagatavošanas pilnīgi jāatsaldē un jānolej ūdens tā, lai zivs paliek sausa.
-Tumšo plēvi, kas pārklāj zivs vēdera dobumu, ir obligāti jāizņem. Lielākai daļai zivju tā satur cilvēka organismam kaitīgas vielas.
-Gatavošanas laikā rokās var ierīvēt sāli. Tad zivi būs vieglāk noturēt.
-Zivs ir jāsagriež vienādos gabaliņos, ne biezākos par 3 cm, tad tie izcepsies vienmērīgāk.
-Tīrot zivi, jācenšas nespiest to, lai zivs paliktu sulīga.
– Ja zivi pirms cepšanas uz 20 minūtēm iemērc pienā, ēdiens sanāk īpaši sulīgs, un pazūd upes zivs specifiskā smaka (šim nolūkam pienam pievieno ½ tējkarotes sāls un ¼ tējkarotes piparu). Pēc iemērkšanas pienu notecina un zivi viegli apslauka ar papīra salveti.
-20 minūtes pirms cepšanas zivs ir jāapsmērē ar sāli.
-Apviļāt zivi būtu vēlams kviešu miltos. Lai tas būtu vieglāk izdarāms, miltus var iebērt polietilēna maisā, tad ielikt tajā zivi un kārtīgi sakratīt.
-Zivi labāk cept čuguna pannā bez vāka, lai izveidotos garšīga garoziņa.
-Katru gabaliņu ir jācep ne ilgāk par 8 minūtēm. Katru pusi cep tikai vienreiz
-Ceptu zivi neiesaka atsildīt, jo atkārtotas termiskās apstrādes dēļ zūd ēdiena garša un vērtīgas īpašības.