Aromātisks, tumša dzintara krāsas bumbieru ievārījums gan sasildīs, atgādinot par vasaru, gan pasargās no saaukstēšanās.
Ievārījumu var pagatavot no jebkuras bumbieru šķirnes, un katra no tām ievārījumam piešķirs savu garšu un aromātu. Šai receptei vislabāk derēs cieti augļi, citādi mīkstums izjuks un skaistas daiviņas nesanāks.
Sastāvdaļas: 1 kg bumbieru, 1 kg cukura, 2 glāzes ūdens, 1 citrons.
Pagatavošana:
Bumbierus kārtīgi nomazgā, izņem serdi un sagriež līdzīgās daiviņās. Uz smalkas rīves sarīvē citrona mizu.
Dziļā katlā sajauc ūdeni un cukuru. Liek uz vidējas uguns un vāra sīrupu tik ilgi, kamēr cukurs nebūs pilnībā izkusis. Ja izveidojas putas, noņem tās.
Gatavā sīrupā liek bumbieru daiviņas un vāra uz lēnas uguns, kamēr gatavs – kamēr bumbieri kļūst diezgan caurredzami. Ievārījumu vāra divas stundas, regulāri apmaisot. Beigās pievieno citrona mizu.
Gatavo bumbieru ievārījumu atdzesē un ēd uzreiz vai arī lej burkās un glabā ziemai.
Labu apetīti!
Avots un foto: Lifehacker.ru
Ir sen zināms, ka citrona miziņu nekur pievienot nedrīkst! Citrons, tāpat kā visi citi veikalos nopērkamie augļi, ir apstrādāts ar ķīmiju, lai ilgāk glabātos.