12 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Nemet ārā izlietotus tējas maisiņus – saimniecībā noderēs!

 

Tējas maisiņi ir populāri lietotāju vidū – tos ērti lietot gan darbā, gan ceļojumā, gan mājās, bet maisiņus pēc izlietošanas vienkārši izmest laukā. Tomēr, vai tējas maisiņiem var rast vēl kādu lietderīgu pielietojumu?

Tējas maisiņš ir darināts no neitrāla filtra materiāla, kam nav ne smaržas, ne garšas, un tas nerada nekādus ķīmiskus savienojumus saistībā ar citām vielām. Līdz ar to tas ir videi un veselībai draudzīgs. Arī tējas biezumiem, kaut arī izmantotiem, piemīt daudz vērtīgu īpašību. Lūk, vairākas idejas, kā tos izmantot lietderīgi.

Lai noņemtu sapampumu ap acīm. Tējas biezumi tonizē ādu, noņem niezi un kairinājumu. Jau izsenis tējas novārījums lietots, lai dziedētu acis no iekaisuma. Jāņem divi izlietoti tējas maisiņi un jāuzliek uz aizvērtiem plakstiņiem – pāris minūšu paturam un pēc tam acis noskalojam ar tīru ūdeni. Rezultāts būs jūtams pavisam drīz!

Ārstniecisks līdzeklis kājām. Nobrāzumus, tulznas un ādas sabiezējumus var lieliski likvidēt ar tējas maisiņa palīdzību. Izlietoto maisiņu vēl siltu uzliek problemātiskajai vietai vai piesien, izmantojot diegu. Vēl efektīvāk tējas biezumi iedarbosies, ja iepriekš ādu ieziedīs ar alvejas sulu vai medu.

Aromatizators. Maisiņa filtrējošajam materiālam nav smaržas, bet tas labi saglabā tējas dabisko aromātu ilgu laiku. Kad tēja izlietota, uz maisiņa var uzpilināt pāris pilienu ēteriskās eļļas, iegūstot sauso aromatizatoru, ko iekārt skapī vai tualetē.

Nepatīkama aromāta neitralizētājs. Izlietotus tējas maisiņus var regulāri iekārt ledusskapī. Tie lieliski uzturēs tajā svaigu aromātu.

Tauku tīrītājs. Aukstā ūdenī taukus no traukiem nomazgāt nav iespējams. Tam nepieciešams trauku mazgāšanas līdzeklis vai… tējas maisiņš. Noberzējot šķīvi ar tējas maisiņu, tauki pazūd kā nebijuši! Turklāt ekoloģiski.

Telpaugu aizsardzībai. Tējas biezumus nereti mēdz izbērt uz istabaugu augsnes – tie labi uzirdina zemi, ļauj saknēm elpot un pasargā no lieka mitruma, ja augs tiek laistīts par biežu vai par daudz. Izlietotos maisiņus bez tējas vairākās kārtās var ievietot arī puķupodu dibenā drenāžas vietā – augsne tad nebirst podam cauri, bet liekais ūdens brīvi aiztek.

Stādu audzēšanai. Izlietotajiem maisiņiem nogriež augšpusi un diegu, izber tējas biezumus un piepilda ar augsni. Visus sakārto traukā ar augstākām maliņām. Katrā maisiņā iesēj vienu līdz divas sēkliņas. Pēc kāda laika augsni maisiņos nedaudz papildina, laista vienmērīgi. Šādā veidā augu saknes augot nesavijas ar citām, bet maisiņš pats pārplīst, kad augs jau pietiekami nobriedis.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.