-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

3 frāzes, no kurām ir lielāka jēga, nekā no “nepārdzīvo par to”

 

Lai nomierinātu satrauktu cilvēku, nepietiek ar to, ka iesaki viņam nepārdzīvot par radušos situāciju. Viņš var nodomāt, ka tu vienkārši vēlies tikt no viņa vaļā. Ir vairākas frāzes, kuras var teikt, ja vēlies kādu atbalstīt.

“Kā es varu tev palīdzēt?”

Reāla palīdzība ir daudz labāka par jebkuriem nomierinošajiem vārdiem. Ja cilvēks ir nokļuvis nelaimē, pacenties viņam palīdzēt.

Jā, var gadīties, ka tu nekādi nevari palīdzēt. Bet cilvēks vismaz redzēs, ka tu patiesi esi gatava sniegt palīdzīgu roku. Ar to tu parādīsi, ka arī nākotnē uz tevi varēs paļauties.

Pat, ja tu nekādi nespēj palīdzēt, cilvēks jutīsies mierīgāks, jo zinās, ka ir kāds, kas viņu atbalsta.

“Es saprotu, kā tu tagad jūties”

Atceries, kā tu pati esi par kaut ko spēcīgi pārdzīvojusi. Tajos brīžos tu noteikti juties ļoti vientuļi.

Kad notiek kaut kas nepatīkams, mums piemīt tendence domāt, ka tas varēja notikt tikai ar tevi. Taču tā nebūt nav.

Ja tu esi bijusi līdzīgā situācijā, pastāsti cilvēkam par savu pieredzi. Viņš tev uzticēsies un sajutīsies daudz labāk. Sniedz padomu par to, kā tev ir izdevies situāciju atrisināt. Lai viņš tavā piemērā redz, ka problēma ir atrisināma.

“Tas patiesi ir šausmīgi”

Neraugoties uz visām tavām pūlēm un vēlmēm, tu nespēj palīdzēt visiem. Bet tu noteikti vari ļaut cilvēkam vienkārši izstāstīt savas bēdas. Kad līdzās ir kāds, kas īstajā brīdī var uzklausīt un just līdzi, tas jau ir labi.

Tu nevari palīdzēt ne ar rīcību, ne ar padomu? Vienkārši atzīsti problēmas esamību un ļauj cilvēkam izrunāties. Tādā veidā tu ļauj viņam saprast, ka tev var parādīt savas patiesās emocijas un dalīties savos pārdzīvojumos.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.