Sastāvdaļas:
- 250 g šķelto zirņu
- 2 nelieli sīpoli
- 1 burkāns
- 4 nelieli kartupeļi
- 300 g maltās gaļas
- Sāls, pipari pēc gaumes
- 1 ola
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
Uz pāris stundām iemērc zirņus, pēc tam noskalo un liec vārīties.
Sīpolus, burkānus, kartupeļus notīra. Sīpolus smalki sagriež, burkānus sarīvē uz smalkas rīves, kartupeļus sagriež kubiņos.
Pasāli un apber ar garšvielām malto gaļu, pievieno olu, pusi sīpola un izveido frikadeles.
Atlikušo sīpolu un burkānus apcep uz pannas.
Pēc 20 minūtēm, kopš uzliki vārīties zirņus, liek klāt kartupeļus. Vēl pēc 10 minūtēm frikadeles un apceptos dārzeņus.
Vāra līdz gatavs!
Autors: Dieviete.lv