Smalki sarīvē viena apelsīna mizu un noliec malā, lai pēc tam izmantotu mīklas pagatavošanā. Tad ņem to pašu apelsīnu, sagriez uz pusēm un izspied sulu. Ir jāsanāk aptuveni 1/3 glāzes. Ja sulas ir par maz, izspied no vēl vienas apelsīna pusītes.
Atlikušos apelsīnus sagriez ne pārāk biezās ripiņās. Izņem sēkliņas.
Katlā sajauc apelsīnu un citrona sulu, cukuru un sāli, pievieno apelsīnus un uzvāri. Gatavo 5-7 minūtes, kamēr apelsīnu miza kļūst mīksta, bet pašas ripiņas kļūst daļēji caurredzamas. Apelsīnus izņem no katla ārā. Sīrupu turpini vārīt uz lēnas uguns aptuveni 10-15 minūtes.
Uzsildi cepeškrāsni līdz 190°С. Ar nelielu daudzumu sviesta apsmērē cepamformu, kuras diametrs ir 24 cm.
Sviestu un cukuru sajauc kopā ar miksera palīdzību, pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi visu sakuļot. Pievieno sarīvēto apelsīna mizu un kārtīgi samaisi.
Traukā iesijā miltus, mannu, cepamo pulveri un sāli. Pakāpeniski miltaino masu iemaisa sviesta masā. Gatavo mīklu ielej cepamformā. Pa virsu vienā kārtā izkārto apelsīnu šķēles.
Liec pīrāgu krāsnī un cep 15 minūtes. Tad temperatūru krāsnī samazini līdz 175 °С un cep vēl 35-40 minūtes. Gatavību pārbaudi ar zobu bakstāmo kociņu. Kad gatavs, pīrāgu nedaudz atdzesē.
Tad ar zobu bakstāmā kociņa palīdzību uztaisi pīrāgā nelielus caurumiņus pa visu tā virsmu un ar otiņas palīdzību uzsmērē izvārīto apelsīnu sīrupu. Tad pīrāgu atdzesē līdz istabas temperatūrai, izņem no formas un pārliec uz šķīvja.