Neparasta un vienkārša gardo kāpostu tīteņu versija.
Sastāvdaļas:
- ½ vidēja izmēra kāposta
- 450 g maltas cūkgaļas
- 450 g maltas tītara gaļas
- 700 g vārītu rīsu
- 1 sīpols
- 2 olas
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Nedaudz diļļu vai pētersīļu
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 50 g sviesta
- 1 liels burkāns
- 200 ml marinaras mērces
- 700 ml karsta ūdens
Pagatavošana:
Kāpostu smalki sagriež strēmelītēs, liek verdošā ūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Tad nolej un izspiež lieko šķidrumu.
Lielā traukā sajauc malto gaļu, kāpostus, rīsus, pusi sīpola, olas, garšvielas (pēc gaumes) un sasmalcinātus zaļumus. Kārtīgi samaisa, veido bumbiņas un liek dziļā cepamtraukā, kurš ieziests ar sviestu.
Uzsilda uz pannas olīveļļu un sviestu. Apcep atlikušo sīpolu, pievieno sarīvētu burkānu un cep vēl aptuveni 3 minūtes. Pievieno marinaras mērci un karsto ūdeni. Pagaida kamēr sāk burbuļot un pieber garšvielas.
Aplej ar mērci slinkos tīteņus, uzliek virsū foliju un liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 220 °C un cep aptuveni 40 minūtes.
Autors: Dieviete.lv