Sastāvdaļas:
- 100 g cukura
- 2 olas
- 1 apelsīns
- 50 g sviesta
- 70 ml olīveļļas
- 110 g miltu
- 4 g cepamā pulvera
Pagatavošana:
Apelsīnam noņem mizu, paberzē to ar cukuru, apklāj ar plēvi un atstāj uz vienu stundu.
Pārējo apelsīnu atbrīvo no miziņām/plēvītēm, mīkstumus saliek sietiņā, lai atsevišķā traukā notek liekā sula.
Olas kuļ ar cukuru aptuveni 10 minūtes, miltus un cepamo pulveri izsijā un uzmanīgi pievieno sakultajām olām.
Pievieno notecējušo apelsīnu sulu, izkausētu sviestu, olīveļļu un visu samaisa. Sviestam ir pilnībā jāizšķīst mīklā.
Cepamformā liek pusi mīklas, pa virsu izkārto apelsīna daiviņas un lej pāri atlikušo mīklu.
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 170ºC aptuveni 30–40 minūtes. Ļauj formā kēksam atdzist.
Pēc vēlēšanās pirms pasniegšanas kēksu var apsmērēt ar apelsīnu ievārījumu.
Autors: Dieviete.lv
Kurā brīdī pievieno apelsīna mizu?