11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ko darīt, lai steidzīgajā ikdienā dzīve sagādātu vairāk prieka un pārsteigumu?

 

No vienas puses, cilvēkiem patīk, ja dzīve ir prognozējama un viss norit pēc plāna, bet, no otras puses, kad šāds stāvoklis ir panākts, sāk kļūt garlaicīgi. Cilvēks sāk instinktīvi meklēt izeju jaunā hobijā, dzīvesveidā, darbā vai partnerī. Bet, kā būtu, ja mēs priecātos un jaunus iespaidus rastu katru dienu? Mēs zinām, kā tas ir izdarāms.

Atbrīvojies no laika zagļiem. Lielākais mūsu ikdienas attaisnojums ir „man nav laika”. Bet, vai tu zini, kā pie laika var tikt? Atbrīvojies no ieraduma aizsēdēties pie televizora un telefona. Jā, iespējams, tā tu palaidīsi garām to, kas notiek citu cilvēku dzīvēs, bet, vai tiešām tas ir tik svarīgi? Labāk sāc piepildīt savu dzīvi ar interesantiem notikumiem.

Pārstāj gaidīt „piemērotu brīdi”. Tā, tu esi tikusi skaidrībā ar saviem mērķiem un plāniem, bet nolēmi, ka šis nav piemērotākais laiks tavā dzīvē, lai tos īstenotu? Piemērotāku brīdi tu vari gaidīt mūžīgi. Patiesībā, piemērotākais brīdis, lai kaut ko darītu, ir šodiena.

Pārkāp pāri saviem aizliegumiem. Katram no mums dzīves laikā sakrājas kaudzīte aizliegumu, kas atspoguļo mūsu uzskatus par „pareizu” uzvedību konkrētā vecumā un situācijā. Kāpēc tu iedzen sevi sūrī ar šiem izdomātajiem aizliegumiem? Pamēģini vismaz reizi atslēgt savu iekšējo vārtsargu un pārkāp pāri laukuma robežām, kas eksistē tikai tavā prātā.

Sāc jau šodien! Ja tu jūti, ka sāk uzmākties rutīna, tev nav obligāti jāgaida atvaļinājums vai jāplāno kaut kas grandiozs. Pamēģini sākt ar kaut ko vienkāršu. Piemēram, mājās no darba dodies pa citu ceļu. Ja visu laiku brauc ar mašīnu, pāris dienas izmanto sabiedrisko transportu. Tā vietā, lai paņemtu pusdienas līdzi no mājām, aizej uz tuvējo kafejnīcu. Dienas beigās tu manīsi, ka tev pat ir radies, ko pastāstīt mājiniekiem.

Atklāj sev kaut ko jaunu. Vai tu tiešām labi zini apkārti, kurā dzīvo? Vai esi bijusi visos parkos un kafejnīcās? Aizej ekskursijā pa savu pilsētu. Kas zina, varbūt tu atklāsi to, ka ir atvēries kāds jauns muzejs vai kafejnīca, kurā tu neesi bijusi.

Met monētu. Ja tu nevari kaut ko izlemt, met monētu. Tā tu savai ikdienai piešķirsi nedaudz vairāk nejaušības un atbrīvosi sevi no neizlēmības mokām. Protams, nemet monētu, ja tev ir jāizlemj kaut ko, kas saistīts ar darbu vai attiecībām. To var izmantot, ja nevari izlemt, ko ēst vakariņās vai nezini, kuru filmu skatīties.

Biežāk saki „jā”. Visbiežāk kaut kam jaunam un nezināmam cilvēks saka „nē”. Rezultātā viņš paliek ierastajā komforta zonā, bet viss interesantais aizslīd garām. Negaidītiem piedāvājumiem biežāk saki „jā”, dod iespēju jauniem cilvēkiem un notikumiem, kas ienāk tavā dzīvē.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.