Izmantojot šo recepti var pagatavot vienu lielāku (aptuveni 23 cm diametrā) vai 7-9 vidēja izmēra kūciņas. Izvēle paša rokās!
Sastāvdaļas:
- 225 g granulētā cukura
- 1 tējk. citrona sulas
- 4 lieli olu baltumi
- 1 ēdamk. kukurūzas miltu
- 200 ml saldā krējuma (35%)
- 125 ml skābā krējuma
- 1 apelsīns
- 250 g svaigu zemeņu
- 2 kivi
Pagatavošana:
1.Sakarsē cepeškrāsni līdz 140oC.
2.Gatavo bezē – cukuru, citrona sulu un 1 olas baltumu liek bļodā un ar mikseri (uz nelieliem apgriezieniem) puto, līdz sastāvdaļas kārtīgi sajaukušās. Tad pievieno vēl vienu olas baltumu, puto aptuveni 2 minūtes. Tad pievieno atlikušos 2 baltumus un uz lieliem apgriezieniem puto aptuveni 5 minūtes (līdz rodas stingra un spīdīga masa). Kad tas izdarīts, ieputo arī kukurūzas miltus.
3.Ar karoti klāj bezē uz cepampapīra. Izlīdzina tā, lai viedotos vēlamā forma, bet vidū atstāj nelielu bedrīti. Cep 1-1 ½ stundas, līdz bezē kļūst zeltains un kraukšķīgs. Izslēdz cepeškrāsni un atstāj bezē pilnībā atdzist.
4.Tikmēr gatavo pildījumu – puto saldo krējumu, skābo krējumu un apelsīna miziņu, līdz masa kļūst stingra.
5.Krēmu ar karoti klāj virsū atdzisušajiem bezē. Pirms pasniegšanas liek virsū sagrieztus augļus un ogas (mūsu gadījumā apelsīni, zemenes un kivi, bet izvēlēties var to, kas labāk garšo).
Lai izdodas!
Recepti iedvesmojāmies no grāmatas „500 kūkas un deserti”.
Autors: Dieviete.lv