0.8 C
Rīga
piektdien, 22 novembris, 2024

Idejas, ko pagatavot no pāri palikušajām Lieldienu olām

 

Kad olas ir nokrāsotas un cīņas aizvadītas, sākam domāt, ko darīt ar tik daudz olām. Jā, apēdam vienu ar sāli, „lai visu gadu nemelotu”, bet, ko iesākt ar pārējām? Griez tās salātos! Piedāvājam vairākus variantus:

Garneļu salāti

Šie salāti izskatīsies interesantāk, ja pasniegs tos izkārtotus glāzēs. Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik daudz glāzes/salātus gatavos.

1.Vispirms sagatavo garneles, kas iepriekš atlaidinātas. Smalki sakapā ķiploku. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ķiploku un uz lēnas uguns apcep. Pievieno garneles un cep, līdz garneles uzsūkušas aromātus un garšu. Beigās pievieno sāli, apmaisa un lieck garneles bļodiņā bez sviesta.

2.Sagatavo olas (nomizo un sagriež mazākos gabaliņos).

3.Ar rokām saplucina salātus mazākos gabalos. Sagriež papriku, ķirštomātus, avokado.

4.Glāzes apakšā liek salātu lapas, tad papriku, tomātus, avokado, garneles. Tad uzlej vai izspiež mērci vai majonēzi (derēs ķiploku majonēze) un pa virsu kā dekorāciju liek vārītās olas, kas sagrieztas mazākos gabalos.

Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi

1.Cieti vārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, uzmanīgi izņem dzeltenumus.

2.Baltumu “laiviņas” kārto uz šķīvja, dzeltenumus liek vidēji lielā bļodiņā un ar dakšiņu sastampā.

3.Gurķi nomizo un izgriež sēklas, pārējo sagriež sīkos gabaliņos un pievieno olu dzeltenumiem.

4.Pievieno pāris ēdamkarotes smalki sakapātu diļļu, svaigi maltus melnos piparus, majonēzi un visu samaisa.

5.Ar karotīti liek pildījumu olu baltumos, pārsedz ar plānās šķēlītēs sagrieztu mazsālīto lasi un rotā ar diļļu zariņiem.

Tomātu un kūpinātas vistas salāti

Nepieciešams: 300 g kūpinātas vistas, 300 g tomātu, 300 g vārītu rīsu, 3 vārītas olas, zaļumi, 100 g majonēzes, 200 g skābā krējuma, sāls, pipari, vīnogas.

1.Vistu, olas un tomātus sagriež gabaliņos, sajauc ar rīsiem. No majonēzes, krējuma, sasmalcinātiem zaļumiem, sāls un pipariem pagatavo mērci.

2.Mērci sajauc ar pārējām salātu sastāvdaļām pirms pasniegšanas. Salātus rotā ar vīnogām.

Krabju salāti ar kukurūzu

Nepieciešams: 250 g krabju nūjiņu, 1 bundžiņa konservētas kukurūzas, 5 vārītas olas, majonēze, zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana: Krabju nūjiņas sagriež gabaliņos, pievieno sasmalcinātas olas, zaļumus un konservēto kukurūzu. Salātus sajauc ar majonēzi. Lai labi garšo!

Kārtainie tunča salāti

Sastāvdaļas: Tuncis savā sulā (1 bundžiņa), Vārīti kartupeļi 4 gab., Vārīti burkāni 2 gab., Sīpollociņi (buntīte), Marinēti pipargurķīši 10 gab., Vārītas olas 4 gab., Krējums 3 ēdamk., Majonēze 1 ēdamk., Sinepes 1 tējk., Sāls un pipari (pēc garšas)

Pagatavošana:

1.Salātus kārtojam kārtās: pirmā kārta būs tuncis savā sulā, tad kartupeļu kārta, kas sarīvēta uz rupjās rīves.

2.Liekam virsū marinētus gurķīšus, kas, atkarībā no lieluma, ir vai nu sagriezti smalki ripiņās, vai arī sarīvēti uz rupjās rīves. Šajos salātos arī var lietot svaigos gurķus.

3.Pa virsu gurķu kārtai liek vārītu burkānu kārtu, kas arī ir sarīvēti uz rupjās rīves.

4.Pagatavo tunča salātu mērci – krējumu sajauc kopā ar majonēzi, sinepēm un garšvielām pēc garšas. Pārklāj bagātīgi salātu augšiņu.

5.Sagrieztus sīpollociņus un sadrupinātu olu ber uz augšējās kārtas. Salātus liek ledusskapī, lai ievelkas.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.