5 ēšanas paradumi vieglākai dzīvei:
- Pēc olbaltumvielu uzņemšanas (gaļa, zivs, olas, piena produkti) neuzdzeriet (jo īpaši mākslīgi saldinātus dzērienus). Tā tiek atjaukta kuņģa sula, savukārt tas apgrūtina ēdiena pārstrādi.
- Neēdiet augļus ēdienreizes beigās. Tā vietā – ēdiet tos sākumā. Ja augļus ēdīsiet beigās, kuņģis tos nevarēs pārstrādāt labu laiku un tie sāks pūt jūsu vēderā.
- Neēdiet kopā olbaltumvielas kopā ar ogļhidrātiem (maize, makaroni, rīsi, griķi, augļi). Olbaltumvielu pārstrādāšanai ir vajadzīga skāba vide, bet ogļhidrātiem – sārmaina. Kuņģis nevar tik ātri pārslēgties, ja jūs reizē ēdat vienu un otru. Līdz ar to pārtika netiek pienācīgi pārstrādāta. Olbaltumvielas var sākt pūt kuņģī, bet ogļhidrāti uzsāks rūgšanas procesu.
- Ja izjūtat vēlmi pret saldumiem, ēdiet tādus pārtikas produktus kā pilngraudu makaronus, rupjmaizi, brūnos rīsus, saldos kartupeļus. Ja negaršo nekas no tiem, tad – parastos rīsus, makaronus vai ābolus. Visiem šiem ēdieniem ir relatīvi zems glikēmiskais indekss, kas nozīmē, ka enerģija paliks jūsos uz ilgāku laiku un nemeklēsiet vairs pēc salduma.
- Pēc ēšanas ieturiet vismaz stundu vai pusotru stundu lielu pauzi pirms dodieties uz treniņu. Ļaujiet ēdienam pārstrādāties.
Autors: Dieviete.lv