5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 ēšanas paradumi vieglākai dzīvei!

 

5 ēšanas paradumi vieglākai dzīvei:

  1. Pēc olbaltumvielu uzņemšanas (gaļa, zivs, olas, piena produkti) neuzdzeriet (jo īpaši mākslīgi saldinātus dzērienus). Tā tiek atjaukta kuņģa sula, savukārt tas apgrūtina ēdiena pārstrādi.
  2. Neēdiet augļus ēdienreizes beigās. Tā vietā – ēdiet tos sākumā. Ja augļus ēdīsiet beigās, kuņģis tos nevarēs pārstrādāt labu laiku un tie sāks pūt jūsu vēderā.
  3. Neēdiet kopā olbaltumvielas kopā ar ogļhidrātiem (maize, makaroni, rīsi, griķi, augļi). Olbaltumvielu pārstrādāšanai ir vajadzīga skāba vide, bet ogļhidrātiem – sārmaina. Kuņģis nevar tik ātri pārslēgties, ja jūs reizē ēdat vienu un otru. Līdz ar to pārtika netiek pienācīgi pārstrādāta. Olbaltumvielas var sākt pūt kuņģī, bet ogļhidrāti uzsāks rūgšanas procesu.
  4. Ja izjūtat vēlmi pret saldumiem, ēdiet tādus pārtikas produktus kā pilngraudu makaronus, rupjmaizi, brūnos rīsus, saldos kartupeļus. Ja negaršo nekas no tiem, tad – parastos rīsus, makaronus vai ābolus. Visiem šiem ēdieniem ir relatīvi zems glikēmiskais indekss, kas nozīmē, ka enerģija paliks jūsos uz ilgāku laiku un nemeklēsiet vairs pēc salduma.
  5. Pēc ēšanas ieturiet vismaz stundu vai pusotru stundu lielu pauzi pirms dodieties uz treniņu. Ļaujiet ēdienam pārstrādāties.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.