Augļu un saldā krējuma kokteilis (1 porcijai)
Nepieciešams
– 50g konservētu augļu
– 20g krējuma saldējuma
– 1/4 glāzes auksta ūdens
– 1 ēdamkarote aveņu sīrupa
Pagatavošana
– Glāzē liek konservētos augļus.
– Mikserī liek krējuma saldējumu, ielej aveņu sīrupu un aukstu pienu.
– Visu labi sakuļ un gatavo maisījumu lej glāzē.
Zemeņu fizs (1 porcijai)
Nepieciešams
– 2 ēdamkarotes zemeņu sulas
– 1 olas baltums
– 1 citrons
– 1/2 glāzes gāzēta ūdnes
– 3 kubiņi pārtikas ledus
Pagatavošana
– Šeikerī iesit olas baltumu un ielej citrona, zemeņu sulu, tad pieliec klāt ledus kubiņus un maisa (2 minūtes)
– Pēc tam iekāš glāzē un pielej gāzētu ūdeni.
Cidoniju deserta dzēriens (5 porcijām)
Nepieciešams
– 1 litrs ūdens
– mazliet kanēļa
– 3/4 glāze cukura
– 1/2 kg cidoniju
Pagatavošana
– Nomazgā cidonijas, nomizo un izgriež serdi, tad sagriež plānās šķēlītēs, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni.
– Pieber klāt cukuru un kanēli, liek uz lēnas liesmas un vāra, līdz cidonijas kļūst mīkstas.
– Dzērienus pasniedz aukstus!
Autors: Dieviete.lv