15 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Apsēstība

 

Tas, ka Stefānijas Meieres vampīru stāsta fenomens ir aptvēris visu pasauli, beidzot ir jūtams arī pie mums. Grāmatu Krēsla izdod papildmetienā, kinoseansi pārpildīti, un visi, kas inficējušies ar vampīru indi, drebošām rokām gaida romāna turpinājumu. Tomēr līdz amerikāņu apsēstībai ar Krēslu mums vēl tālu…

Te būs vien daži piemēri fanu neprātam:

1. Britu aktierim Robertam Petinsonam (Edvarda Kalena lomas atveidotājam) pusaudzes fanes autogrāfus nāk prasīt, ar nagiem uzplēsušas sev kakla asinsvadus. Dažas no viņām lūgušas nodot savam elkam ziņu, ka jau saņēmušas no mammām atļauju precēties ar viņu, tiklīdz sasniegs pilngadību. Bet ar prasību "Bite me!" pie viņa vērsusies pat kāda septiņgadīga meitenīte.

2. Interneta vietnes ir pārblīvētas ar fanu piedāvātajām versijām, kurām Holivudas zvaigznēm būtu jāspēlē Itālijas vampīru Volturi klans. Ja notiktu pēc viņu prāta, filma Jauns mēness pulcētu vai visu Holivudas A klases kliķi – ar Džoniju Depu, Bredu Pitu un Tomu Krūzu priekšgalā.

3. Kad paklīda baumas, ka filmas Krēsla gaidāmā turpinājuma producenti apsver iespēju meklēt citu kandidātu Džeikoba lomai, jo aktieris Teilors Lotners būtu tālākajai notikumu attīstībai neatbilstoši zēnisks un pārāk mazs augumā, viņa fani piedraudēja filmu boikotēt. Pēc pēdējām ziņām fanu parakstītā petīcija ir panākusi savu – Teilors Lotners ir apstiprināts Džeikoba lomai arī Jaunajā mēnesī. Par spīti tam, ka 16 gadīgā Lotnera auguma garums ir tikai 1,75 m, bet Stefānijas Meieres Krēslas sērijas otrajā daļā Džeikobs strauji izaug līdz 2 metru augumam un izskatās vismaz 25 gadus vecs. Šķiet, ka masu psihozē tiešām ir spēks.

4. Ne velti MTV savu gadskārtējo balvu "Gada sieviete" piešķīrusi nevis Britnijai Spīrsai vai Bejonsī, bet gan visām Krēslas fanēm. Pilnīgi nopietni.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.